Titulinis » Naujienos » LRK "Žalgiris“ Elektrėnuose pralaimėjo ir antrąsias rungtynes (VIDEO)

LRK "Žalgiris“ Elektrėnuose pralaimėjo ir antrąsias rungtynes (VIDEO)

2014-09-17
sportas.lt informacija
„HC Žalgirio“ ledo ritulininkai trečiadienį Elektrėnuose žaidė šeštąsias Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) reguliariojo sezono rungtynes.
 
Jose žalgiriečiai 1:5 (0:0, 0:2, 1:3) neprilygo Sarovo „Raketa“ klubui iš Rusijos. Pirmojo kėlinio pradžioje „HC Žalgiris“ žaidė trise prieš penkis varžovus, bet sugebėjo apsiginti. Per likusią kėlinio dalį Lietuvos komanda dažnai atakavo varžovų vartus ir buvo gerokai aktyvesnė puolime, bet įvarčių taip ir nebuvo įmušta.
 
Antroje rungtynių dalyje du įvarčius be atsako pelnė svečiai. 30-ąją mačo minutę pasižymėjo Michailas Rumyninas (29:05), o kėliniui artėjant į pabaigą „Raketa“ persvarą padvigubino Michailas Malafejevas (39:29). Antrajame kėlinyje skausmingai su varžovu susidūrė lietuvis Danielius Nomanovas, kurį laiką negalėjęs atsistoti. „HC Žalgirio“ problemos tęsėsi trečiojo kėlinio pradžioje – kiekybinę persvarą išnaudojo Maksimas Kolokolovas (42:44) ir rezultatas tapo 3:0 svečių naudai.
 
Pirmąjį Lietuvos komandos įvartį po D.Nomanovo ir Vladimiro Denisovo perdavimų pelnė Eemeli Skantzas (45:47), bet netrukus M.Kolokolovas (49:21) įmušė antrąjį savo įvartį komandoms žaidžiant penkiese prieš keturis. Kėlinio pabaigoje M.Kolokolovas (58:00) pratęsė savo šou – įmušė trečiąjį įvartį ir panaikino žalgiriečių viltis išlyginti rezultatą.
 
Rungtynėms registruoti buvo keturi Lietuvos ledo ritulininkai: Ilja Četvertakas, D.Nomanovas, Edgaras Protčenko ir Edvinas Boroška.
 
Traumas toliau gydosi Ugnius Čižas, Donatas Vitte bei Danielius Benilovas.
 
Dvi pergales per šešias rungtynes iškovojęs „HC Žalgirio“ (7 tšk.) klubas Vakarų konferencijoje užima 9-ą vietą, o „Raketa“ (5 tšk.) ledo ritulininkai rikiuojasi 13-oje pozicijoje tarp 18 komandų.
 
Rugsėjo 20-21 dienomis „HC Žalgiris“ namuose žais prieš Riazanės „Molinia“ (Rusija) ledo ritulininkus.