Titulinis » Naujienos » LRML savaitė: techninis pralaimėjimas kauniečiams ir šilta „Ober-Haus“ vietelė čempionato viršūnėje (FOTO)

LRML savaitė: techninis pralaimėjimas kauniečiams ir šilta „Ober-Haus“ vietelė čempionato viršūnėje (FOTO)

2018-11-23
LRML informacija
Lapkričio 21 d. į Vilniaus „Pramogų areną“ atvyko rimtai nusiteikęs kauniečių desantas: Lietuvos ledo ritulio čempionate besivaržanti „Kaunas Hockey“ komanda ir LRML čempionatų lyderė - Kauno „Bizonų-Bokštelio“ komanda. Tačiau pergalę į Kauną išsivežė tik viena jų – „Kaunas Hockey“ sutriuškino Vilniaus „Geležinį Vilką“. Tuo tarpu „Bizonai-Bokštelis“ iš rungtynių su Vilniaus „Lokiais“ išsivežė ne pačias šviesiausias emocijas.
 
 
Rungtynės tarp „Bizonų-Bokštelio“ ir „Lokių“ stebino netikėtais viražais. Aikštės šeimininkai „Lokiai“ pateikė staigmeną ir gausesnės sudėties Kauno komandą namo išlydėjo tuščiu įvarčių kraičiu. Susitikimas nutrūko esant rezultatui 4:2 (1:2, 2:0, 1:0), kai kauniečiai, protestuodami prieš jų manymu netinkamą teisėjavimą, paliko ledą nepasibaigus rungtynių laikui. Svečiams paskirtas techninis pralaimėjimas ir fiksuotas galutinis varžybų rezultatas – 5:0.
 
Pirmasis kėlinys buvo palankenis Kauno komandai. 10-ąją minutę įvartį pelnė kaunietis Darius Garlinskas (0:1), tačiau po poros minučių „lokys“ Aleksej Kirija individualiu įvarčiu rezultatą išlygino (1:1). Iškart po to vilniečiai kurį laiką intensyviai spaudė varžovus tolimais stipriais metimais, bet „Bizonų-Bokštelio“ vartininkas visus metimus atrėmė. Baigiantis kėliniui Kauno komandai žaidžiant mažumoje, Justas Misikonis taikliu metimu sugrąžino kauniečiams minimalią persvarą (1:2).
 
Vilniaus „Lokiai“ nesileido trypiami „bizonų“ bandos ir antrą kėlinį laimėjo „sausai“. Vilniečiams žaidžiant didesne sudėtimi, 26-ąją minutę kauniečių vartus pasiekė Juzefo Kurcevič smogtas ritulys (2:2), o 32-ąją minutę stipriu tolimu metimu kauniečių vartininką nuginklavo ir rezultatą į priešingą pusę persvėrė Sergej Rybakov (3:2).
 
Paskutinis kėlinys buvo itin nervingas: „Lokiai“ buvo pasiryžę nepasiduoti favorite laikomai Kauno komandai. Vienos iš „Bizonų-Bokštelio“ suregztos atakos metu, „Lokių“ vartininkas sulaikė kauniečių smogtą ritulį tarp kojų ir teisėjai įvarčio neįskaitė. Akivaizdu, kad tai „Bizonų-Bokštelio“ nenudžiugino. Sekantį įvartį į Kauno komandos vartus aštriu kampu įmušė Artūras Grigonis (4:2), tačiau ir čia „Bizonai-Bokštelis“ situaciją bandė užginčyti. Negana to, pretenzijos teisėjams buvo išsakytos neleistinu būdu: kaunietis Alfredas Stančiauskas „užsidirbo“ nesportinio elgesio pražangą. Nepavykus nuraminti užplūdusių neigiamų emocijų ir iki rungtynių pabaigos likus keturioms minutėms, „Bizonų-Bokštelio“ ledo ritulininkai atsisakė tęsti rungtynes ir paliko ledą.
 
 
 
Kitos dienos LRML čempionato susitikimas buvo labiau nuspėjamas. Lapkričio 22-osios vakarą Vilniaus „Tauras“ varžėsi su Vilniaus „Ober-Haus“ komanda. „Ober-Haus“ ledo ritulininkai priešininkams nuleido nemažai kraujo ir, leidę jiems pelnyti tik garbės įvartį, rungtynes laimėjo rezultatu 1:8 (0:3, 0:3, 1:2).
 
Pirmąjį susitikimo įvartį jau 2-ąją rungtynių minutę pelnė „Ober-Haus“ žaidėjas Ivan Reis: atšokusį nuo „Tauro“ vartininko ritulį jis vėl pasiuntė atgal į vartus (0:1). Perdavimą atliko Vytautas Krištopavičius. Nepraėjus nė pusei minutės šių dviejų žaidėjų tandemas pasižymėjo antrą kartą: Ivan Reis pelnė antrą įvartį (0:2). „Tauras“ šių dviejų žaidėjų nesugebėjo suvaldyti ir trečiąjį kartą, tik šįkart po Ivan Reis perdavimo įvartį įmušė Vytautas Krištopavičius (0:3).
 
„Tauro“ vartininkui Kristupui Pranckiečiui teko paprakaituoti ir antrąjį kėlinį. 22-ąją minutę „Ober-Haus“ sąskaitą papildė gražus Mindaugo Marcinkevičiaus įvartis (0:4), 31-ąją minutę atotrūkį padidino Vytautas Krištopavičius (0:5), o po poros minučių individualiu įvarčiu pasižymėjo Gintautas Bulauka (0:6).
Prasidėjus trečiajam kėliniui prie „Ober-Haus“ vartų puikiai sužaidė „Tauro“ duetas: gavęs ritulį iš Mindaugo Stirnos įvartį įmušė Artūras Jermakovas (1:6). Įvarčio įkvėpti „Tauro“ žaidėjai dėl ritulio ėmė kovoti aktyviau ir nebeleido varžovams šeimininkauti prie savo vartų beveik iki pat rungtynių pabaigos. Visgi 56-ąją minutę į „Tauro“ vartus prasmuko Mindaugo Marcinkevičiaus mestas ritulys (1:7), o po 20 sekundžių rungtynių įvarčių sąskaitą uždarė taiklus Andrew Wheeler metimas (1:8).