Titulinis » Naujienos » LRML savaitės apžvalga

LRML savaitės apžvalga

2015-11-01
LRML informacija
Paskutinę spalio savaitę LRML čempionate įvyko trejos rungtynės. 
 
Pirmieji, spalio 30 dieną, Vilniuje į aikštelę iščiuožė Vilniaus "Fenikso" ir Elektrėnų "Sporto Centro" ledo ritulininkai. Abi komandos yra lygos debiutantės, todėl buvo laukiama įdomi ir atkakli kova. To priežastimi galima buvo įvardinti ir tai, kad vilniečiai jau turėjo vieną pralaimėjimą, o žinant  "Fenikso" nusiteikimą ir kovingumą, taškų jie priešininkams lengvai dalinti nesiruošė. Tą patvirtino varžybų pradžia, kai jau trečią minutę Rimgaudas Uždavinys #77 išvedė vilniečius į priekį. Kauniečiai sureagavo stipriai ir Deimantas Kazlauskas #17 bei Dmitrij Grikien #19 šiame kėlinyje pelnę po du įvarčius leido elektrėniškiams nutolti 4:1. Antrajame kėlinyje "Fenikso" vyrai turėjo dar mažiau argumentų ir nors kova vyko, bet įvarčiai krito tik į vilniečių vartus. O jų "Sporto Centras" pelnė net keturis, dukart pasižymėjo Karolis Rusinas #7, po kartą- Nelijus Zaleckis #18 ir Tomas Kulevičius #20.  Trečiajame kėlinyje iš viso buvo pelnyti septyni įvarčiai, tris pelnė elektrėniškiai, keturis- vilniečiai, laimėję trečiąjį kėlinį, tačiau "ištraukti" rungtynių  jiems jau nepavyko. "Sporto Centre" trečiajame kėlinyje įvarčius pelnė  Aurimas Navickas #27, Lukas Butkus #21 ir Mantas Adomėnas #8, "Fenikse" pasižymėjo Artūras Masčenko #69, du kartus- Povilas Jansonas #88 ir dar vieną įvartį pridėjo Aleksejus Nepogodin #8.
Galutinis rezultatas 11:5 ( 4:1; 4:0; 3:4 ) Elektrėnų "Sporto Centro" naudai.
 
Šeštadienio rytas prasidėjo lygos senbuvių "Vilkų" ir debiutantų, dar visiškai neseniai susikūrusių, bet ambicingų Vilniaus "Tauro" ledo ritulininkų. Deja patirtis dar kartą tapo pagrindiniu argumentu ir intriga šiose rungtynėse neužgimė. "Vilkai" be vargo nugalėjo, tačiau "Tauras" savo "garbės" įvartį pelnė, tai antro kėlinio pradžioje padarė Michailas Olifson #9. "Vilkams" šiose varžybose keturis įvarčius pelnė Pavelas Ermakov #63, triskart pasižymėjo Sergejus Rusakov #12, dukart Bogdanas Četvertak #25, po vieną- Vytautas Staugaitis #91, Gintaras Kim-Taisan #71, Anatolijus Jermakov #5, Andrejus Jakušev #77, Nikolajus Sazonov #67, Artemijus Fryzelis #8.
Galutinis rezultatas 15:1 ( 4:0; 5:1; 6:0 ) "Vilkų" naudai.
 
Iškart po "Vilkų" ir "Tauro" komandų akistatos, Pramogų arenoje susikovė seni pažystami, jau nekart tarpusavyje žaidę ir visada ypatingu principingumu vieni kitiems pasižymintys Vilniaus "Hockey Punks" ir Trakų "Galvės" ledo ritulininkai. Ne išimtimi tapo ir šios rungtynės, kuriose iki pat paskutinės sekundės negalėjai būti tikras galutine baigtimi. Nuo pirmųjų minučių vilniečiai puolė spausti svečius ir nors turėjo ne vieną progą, o svečiams pavyko ne vieną kart puikiai kontraatakuoti, vienintelį pirmojo kėlinio įvartį pelnė "Hockey Punks" puolėjas Ernestas Čepulis #9, po rezultatyvaus Šarūno Nacevičiaus #39 perdavimo. Antrajame kėlinyje žaidimas išsilygino ir "Trakų" ledo ritulininkai vis dažniau pradėjo grasinti vilniečių vartams.  Apipusė kieta kova, daug gerų momentų turėjo patikti žiūrovams kurie nepabijojo "šaltos" arenos ir atvyko palaikyti savo mėgstamų komandų. Tačiau įvarčio jiems teko laukti net pusę antrojo kėlinio, 32 minutę, tas pats Ernestas Čepulis #9 padvigubino "pankų" pranašumą. Tačiau ne ilgam. Jau po minutės trakietis Artūras Vyšniauskas #68, po Gabrieliaus Dirvinsko #23 perdavimo, sumažino savo komandos atsilikimą per pusę. Trečias kėlinys vyko tuo pačiu scenarijumi, tik dabar pirmieji įvartį pelnė svečiai, 46 minutę stipriu gražiu smūgiu gynėjams iš po kojų rezultatą išlygino Raimondas Vaškevič #9. Nuo tos minutės turbūt jau nė vienas negalėjo pasakyti kuom baigsis dvikovą, nes be ledo ritulio tokiuose momentuose ne mažiau svarbi tampa komandų psichologinė dvikova. "Hockey Punks" treneris Šarūnas Kuliešius ima minutės pertraukėlę. Įtampa auga, abi komandos keičiasi pavojingomis atakomis ir 54 minutę tas pats "panku" numeris 9, Ernestas Čepulis prasiveržęs pro du priešininko puolėjus trečiasyk nuginkluoja "Galvės" vartininką. Daugiau nei vienai komandai pasižymėti nepavyko, nors "Trakai" mobilizavę paskutines jėgas įnirtingai atakavo, "Hockey Punks" apsigynė ir šventė antrąją pergalę iš tiek pat šį sezoną žaistų rungtynių. Jei reiktų rinkti geriausius abiejų komandų žaidėjus jais neabejotinai būtų tapę vartininkai, "Galvės" vartus gynęs Boleslavas Konopackij #1 ir "Hockey Punks" vartų sargas Andrius Kirijakas #66.
Galutinis rezultatas 3:2 ( 1:0; 1:1; 1:1 ) vilniečių naudai.