Titulinis » Naujienos » M. Armalio sugrįžimas į kovas ant ledo įvyko anksčiau nei planuota

M. Armalio sugrįžimas į kovas ant ledo įvyko anksčiau nei planuota

2019-10-26
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės vartininkas Mantas Armalis po beveik šešių mėnesių trukusios reabilitacijos sugrįžo į kovas ant ledo bei sužaidė pirmąsias rungtynes Švedijoje.
 
Klubo operaciją gegužę iškentęs lietuvis į klubo sudėtį tikėjosi grįžti lapkričio viduryje, bet „Skelleftea“ ekipoje susiklosčiusi situacija suteikė mūsų šalies atstovui progą paankstinti savo sugrįžimą – traumą patyrus kitam komandos vartininkui Gustafui Lindvallui, mūsų šalies atstovas į kovas sugrįžta jau šį savaitgalį.
 
Pirmąsias savo sezono rungtynes M. Armalis sužaidė aukščiausioje Švedijos jaunimo lygoje (SuperElit). „Skelleftea“ pasinaudojo galimybe suteikti mūsų šalies atstovui žaidybinės praktikos, įleisdama jį į aikštę penktadienio rungtynėse su „Djurgardens“ jaunimu. Sugrįžimas prieš gerokai jaunesnius varžovus Lietuvos rinktinės nariui buvo sėkmingas – jis atrėmė 35 iš 36 varžovų metimų. Tiesa, pergalės jam iškovoti nepavyko, o po paskutinės minutės įvarčio į tuščius vartus „Skelleftea“ jaunimas patyrė nesėkmę 0:2.
 
Jau šiandien M. Armalis sugrįžta ir į Švedijos aukščiausiąją lygą (SHL) – klubo atstovai patvirtino, jog 27-erių metų vartininkas bus registruojamas šios dienos mače su „Frolunda“ komanda. Tiesa, vis dar neaišku ar lietuvis jau šiandien užims vietą vartuose, ar bus kito „Skelleftea“ vartininko Oskaro Ostlundo dubleriu.