Titulinis » Naujienos » M.Armalio karjera krypsta į Europą – Lietuvos rinktinės vartininkas nusitaikė į tris lygas

M.Armalio karjera krypsta į Europą – Lietuvos rinktinės vartininkas nusitaikė į tris lygas

2017-08-12
sportas.lt ir hockey.lt informacija
 Geriausias Lietuvos ledo ritulio vartininkas 24-erių metų Mantas Armalis už Atlanto neįsitvirtino.
 
Pernai į JAV persikėlęs lietuvis nesulaukė San Chosė „Barracuda“ pasiūlymo pratęsti kontraktą ir liko be klubo. Švedijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad M.Armalis į JAV, bent jau artimiausiu metu, nesugrįš ir karjerą ruošiasi tęsti Europoje.
 
Tai patvirtino lietuvio agentas Thomasas Sjogrenas.
 
„Naujo klubo Mantui ieškome Europoje. Prioritetą teikiame trims lygoms – SHL (aukščiausia Švedijos lyga), NLA (aukščiausia Šveicarijos lyga) ir KHL (Kontinentinė lyga). Apie konkrečius klubus šiuo metu kalbėti nenorėčiau“, - teigė T.Sjogrenas.
 
M.Armalis portalui hockey.lt teigė, kad ruošiasi sezonui ir didžiausias dėmesys sutelktas į sportinę formą.
 
"Sportuoju Švedijoje ir naujo klubo paieška nesirūpinu, dirba agentas. Žinau, kad domėjosi įvairūs klubai, tačiau nieko konkretaus kol kas nėra",- portalui hockey.lt sakė M.Armalis.
 
Sklando gandai, kad buvęs M.Armalio klubas Stokholmo „Djurgarden“ būtų nieko prieš susigrąžinti lietuvį į savo gretas. Hockey.lt duomenimis, M.Armaliu domėjosi Rygos "Dinamo", tačiau latviai netruko pasirašyti sutartį su NHL patirties turinčiu Justinu Petersu iš Kanados.
 
M.Armalis šiuo metu treniruojasi Stokholmo priemiestyje su buvusiais komandos draugais Philipu Holmu ir Marcusu Sorensenu.
 
Praėjusį sezoną M.Armalis praleido antroje pagal pajėgumą Šiaurės Amerikos lygoje AHL. „Barracuda“ gretose lietuvis sužaidė 24 rungtynes ir atrėmė 88,5 proc. varžovų smūgių į vartus. Anksčiau Švedijoje jam sekėsi kur kas geriau. Prieš išvykdamas į JAV, M.Armalis „Djurgarden“ gretose 2015-2016 m. SHL sezone atrėmė net 91,8 proc. varžovų smūgių.