Titulinis » Naujienos » M.Armalis žais aukščiausioje Švedijos ledo ritulio lygoje!

M.Armalis žais aukščiausioje Švedijos ledo ritulio lygoje!

2014-04-18
Sportas.lt informacija
 Puikus Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininko Manto Armalio žaidimas „Allsvenskan“ pirmenybėse neliko nepastebėtas – užsienio žiniasklaida oficialiai paskelbė, kad kitame sezone lietuvis rungtyniaus aukščiausioje šios šalies lygoje SHL ir atstovaus Stokholmo „Djurgardens IF“ klubui.
 
„Man tai yra svajonės išsipildymas. Augdamas nuolat stebėjau „Djurgardens IF“ klubo rungtynes ir buvau didelis šios komandos gerbėjas“, - oficialiam klubo puslapiui teigė M.Armalis.
21-erių metų M.Armalis praėjusį sezoną praleido „Mora IK“ klube ir reguliariajame sezone sužaidė 40 rungtynių bei atrėmė net 92,63% varžovų smūgių į vartus. Pagal šį rodiklį lietuvį visoje lygoje aplenkė tik Jonas Franssonas (93,77 proc.).
 
M.Armalis šiuo metu intensyviai ruošiasi pasaulio ledo ritulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyrui Vilniuje. Jis Lietuvos vyrų rinktinei atstovauja nuo 2011 m. ir pasaulio čempionatuose yra sužaidęs 12 rungtynių.
 
„Djurgardens IF“ praėjusį sezoną taip pat praleido „Allsvenskan“ pirmenybėse, bet užėmė 3-ią vietą reguliariajame sezone ir pateko į pereinamąsias varžybas dėl vietos SHL. Šešių komandų grupėje „Djurgardens IF“ su 17 taškų užėmė antrą vietą ir iškovojo paskutinį kelialapį į vieną stipriausių Europos ledo ritulio lygų.
 
Stokholmo klubas kitame sezone rungtyniaus ir naujai sukurtoje ledo ritulio Čempionų lygoje, kurioje žais Švedijos, Suomijos, Čekijos, Slovakijos, Šveicarijos bei Austrijos komandos. Šioje lygoje turėtume išvysti ir Turku TPS (Suomija) atstovaujantį Tadą Kumeliauską.