Titulinis » Naujienos » Merginų rinktinė sekmadienį Elektrėnuose žais prieš latves

Merginų rinktinė sekmadienį Elektrėnuose žais prieš latves

2015-10-09
Praėjusį sezoną apskriejusi žinia, jog Lietuvoje buriasi nacionalinė moterų ledo ritulio rinktinė nustebino ne vieną šios sporto šakos entuziastą. Ir nors būta ir skeptikų, moterys ir merginos įrodė, kad nori ir gali žaisti ledo ritulį. Todėl jau šį sekmadienį į Elektrėnus nacionalinė moterų rinktinė kviečia visus ledo ritulio sirgalius pamatyti draugiškas Lietuvos ir Latvijos rungtynes.

Spalio 11 dieną, 15 val. Elektrėnų ledo rūmuose Lietuvos merginos namuose priims jau žinomą varžovą – Latvijos merginų komandą „Saga“. Komandos šių metų balandį jau buvo susitikusios Rygoje, kur visų nuostabai lietuvės iškovojo pergalę(5:2), o antrąsias rungtynes sužaidė lygiosiomis (3:3).
 
Būsimų rungtynių data (spalio 11 d.) pasirinkta ne veltui. Pirmą kartą istorijoje, Lietuvos merginų komanda dalyvaus tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) organizuojamame projekte „Mergaičių ledo ritulio savaitgalis“. Šį savaitgalį rungtynes moterų komandos žais net 29-iose pasaulio šalyse. Šis projektas skirtas populiarinti ledo ritulį visame pasaulyje, o rungtynės sudėliotos taip, kad vyktų paeiliui visose šalyse (nuo Naujosios Zelandijos iki Kanados). Moterų komandos sąlyginai pavadintos „Mėlynąja“ ir „Baltąja“, o jau įvykusių rungtynių rezultatai operatyviai fiksuojami oficialioje IIHF svetainėje (www.iihf.com). Visų šalių rezultatai sumuojami, o sužaidus visas 29-ias rungtynes simboliškai nugalės „Mėlynoji“ ar „Baltoji“ komanda.
 
Taigi, jau šį sekmadienį, nuo 15 val. turėsite unikalią galimybę pirmą kartą Elektrėnuose palaikyti moterų ledo ritulio rinktinę!
 
Visas merginas ir moteris, norinčias žaisti ledo ritulį kviečiame pirmadieniais nuo 20.30 val. treniruotis Kauno ledo arenoje (daugiau informacijos suteiks trenerė Ramunė tel. 867384050).
 
Komandos sudėtis: Emilie Simonsen, Jurgita Prekevičienė, Kotryna Pauliukaitė, Emilė Mažeikaitė, Miglė Jakavičienė, Gintarė Karpavičiūtė, Živilė Drėgvaitė, Karina Tarulytė, Ula Aleksandravičiūtė, Laura Kazakevičienė, Daiva Jatkevičienė, Aleksandra Volyncevaitė, Anastasija Šeršniova, Nomeda Burneikaitė, Evelina Bankauskienė, Inga Juškienė, Ieva Marija Grinevičiūtė, Ramunė Maleckienė, Sabina Gudanec, Gabija Griniūtė, Marija Kukanova, Violeta Knašaitė.
Nacionalinės merginų komandos trenerė Ramunė Maleckienė.