Titulinis » Naujienos » MHL B lygoje – šešta iš eilės LRK „Žalgirio“ pergalė

MHL B lygoje – šešta iš eilės LRK „Žalgirio“ pergalė

2014-10-29
Sportas.lt informacija
Šeštą pergalę paeiliui Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) iškovojo „HC Žalgirio“ klubas, kuris trečiadienį Elektrėnuose 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) įveikė Klino „HC Klin“ (Rusija) komandą.
 
Pirmajame kėlinyje žalgiriečiai vienas po kito įmušė du įvarčius. Pirmasis pasižymėjo Vadimas Mustafajevas (11:43 min.), o praėjus vos 18 sek. tikslų smūgį atliko ir Glebas Chvolesas (12:01). Visgi, svečiams gana greitai pavyko sušvelninti atsilikimą – pasižymėjo Maksimas Bostanžijevas (16:32).
 
Antroje rungtynių dalyje žaidimas buvo apylygis, tačiau vienintelis įvartis krito į „HC Žalgirio“ vartus. Sužaidus beveik 39 min. (38:56) Aleksandras Prochorovas neleistinai sustabdė „HC Klin“ žaidėją ir mačo teisėjas skyrė baudinį į Lietuvos komandos vartus. Stepanas Timofejevas sugebėjo laimėti dvikovą vienas prieš vieną su Vadimu Miščiuku ir išlygino rezultatą.
 
Vos prasidėjus trečiajam kėliniui sėkmingai suveikė lietuvių tandemas. Danielius Nomanovas (41:52) po Ilja Četvertako perdavimo vėl išvedė šeimininkus į priekį. Likus žaisti 42 sek. „HC Klin“ pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet desperatiški svečių bandymai išlyginti rezultatą buvo nesėkmingi.
 
Šioms rungtynėms be jau minėtų lietuvių buvo registruoti ir Edvinas Boroška bei Ugnius Čižas, bet jiems pasižymėti nepavyko.
 
Priminsime, kad pirmąsias šių komandų rungtynes antradienį Elektrėnuose „HC Žalgiris“ laimėjo net 9:2 (1:1, 7:1, 1:0).
 
„HC Žalgiris“ (41 tšk.) liko 5-oje Vakarų konferencijos vietoje, o „HC Klin“ (32 tšk.) ir toliau rikiuojasi 7-oje pozicijoje tarp 17 komandų.
 
Artimiausias dvejas rungtynes „HC Žalgiris“ žais lapkričio 2-3 dienomis svečiuose su Zelenogrado „HC Zelenograd“ (Rusija, 49 tšk.) klubu, užimančiu 2-ą vietą.