Titulinis » Naujienos » M.Kaleinikovas netrukus turėtų tapti KHL klubo nariu (2 VIDEO)

M.Kaleinikovas netrukus turėtų tapti KHL klubo nariu (2 VIDEO)

2017-07-28
hockey.lt informacija
 Šešių valandų treniruotės kiekvieną dieną ir tik dvi skirtos poilsiui. Tokia kasdienybe dabar gyvena Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Markas Kaleinikovas, kuris jau gerą savaitę treniruojasi kartu su Kunlunio „Red Star Juniors“ (Kinija) komanda, kuri yra dublerinė „Red Star“ klubo ekipa. Pagrindinė kinų "Red Star" komanda jau pora metų žaidžia Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL).
 
18-metis lietuvis pretenduoja tapti ne tik kinų jaunimo komandos nariu, tačiau ir pasirašyti sutartį su pagrindine komanda ir tapti antruoju lietuviu, pasirašusiu sutartį su KHL ekipa. Žinoma, jei perspektyvaus lietuvio neaplenks šiuo metu kitos KHL komandos, Rygos „Dinamo“ (Latvija) peržiūroje esantis 26-erių gynėjas Nerijus Ališauskas.
 
Tokie gandai sklando Liepojoje, kur stovyklauja kinų jaunimo klubas. Esą M.Kaleinikovui siūlomas metų „dvipusis“ kontraktas su pagrindine Kinijos komanda, o jaunasis lietuvis iškart taptų jaunimo ekipos nariu, su galimybe sezono eigoje persikelti „aukščiau“.
 
Kad tokie gandai ne iš piršto laužti, buvo galima stebėti vakar dienos Liepojos „Liepaja“ (Latvija) vyrų ekipos ir „Red Star Junior“ komandų draugiškose rungtynėse. Po jų atsisveikinant visa Latvijos komanda ne tik davė M.Kaleinikovui ranką, tačiau ir draugiškai apkabindavo lyg atsisveikinant. M.Kaleinikovas Latvijos klube praleido du metus ir buvo ne paskutinė figūra Liepojos vyrų komandoje.
 
Pats ledo ritulininkas prisipažino, kad sutarties dar nepasirašė, bet ją turi rankoje ir tai tik dienų klausimas.
 
„Šiomis dienomis buvo itin daug emocijų, teko apsispręsti, kur tęsti karjerą. Buvo ir kitų pasiūlymų, tačiau kinų pats geriausias ir sąlygos idealios. Sutarties dar nepasirašiau, visus klausimus tikiuosi susitvarkyti netrukus“ – iškart po draugiškų rungtynių sakė M.Kaleinikovas.
 
Lietuvis po rungtynių prisipažino, kad draugiškame mače jaudinosi ir jam sekėsi žaisti prastai. 2:3 (0:0, 2:3, 0:0) pralaimėtose rungtynėse M.Kaleinikovas žaidė antrajame penkete ir retai sulaukdavo palaikymo iš partnerių, nors pats buvo aktyvus ir gerai kovėsi prie borto. Po rungtynių įvykusioje 5 baudinių serijoje M.Kaleinikovas ketvirtuoju bandymu buvo netaiklus, kaip ir visi kiti ankstesni trys kinų klubo bandymai.
 
„Liepaja“ klubas dėl M.Kaleinikovo galimo išvykimo itin daug nepergyvena. Tai įprastas vaizdas klubo treneriams, čia mačiusiems bene dešimtį lietuvių. O ir vietoj jaunojo puolėjo į klubą grįžo 5-eriais metais už Marką vyresnis Danielis Bogdziulis, kuris jau pirmosiose rungtynėse žaisdamas trečiajame penkete buvo viena ryškiausių šeimininkų figūrų ant ledo. Pelnęs pirmąjį rungtynių įvartį (22:53), atlikęs rezultatyvų perdavimą antrajam, Lietuvos rinktinės puolėjas pirmuoju baudinių serijos bandymu pelnę dar vieną įvartį.
 
„Gaila, nesusiklostė santykiai su lenkais, ir nelikau šioje šalyje, tačiau dabar esu namie ir jaučiuosi gerai. Klubas treniruojasi du kartus per dieną, tad turėsiu darbingą sezoną ir tikiuosi rimtai patobulėti“,- hockey.lt sakė D.Bogdziulis.
 
Kad Liepoja neliks be lietuvių, tai jau pastovus faktas. Šalia D.Bogdziulio į klubo sudėtį taikosi 17-metis Egidijus Binkulis, pernai laimę bandęs vyrų HC „Viking“ (Estija) ir jaunimo HC „Vipers“ U-17 ekipose.
 
Tribūnose išgirdęs „labas“ taip pat nebesistebi. „Liepaja“ U-11 komandoje ateinantį sezoną praleis kaunietis Dominykas Sadauskas, Liepojos arenoje drąsiai kalbinantis visus pažįstamus lietuvius.
 
„N.Ališauskas, T.Kumeliauskas, broliai Krakauskai, L.Jonuška – lietuvių mes turėjome daug ir tikrai be jų neliksime. Geri vyrai, puikūs sportininkai. Ateityje užauginsime dar ne vieną žaidėją iš Lietuvos“,- sakė „Liepojos“ klubo treneris Aleksandras Cicurskis.