Titulinis » Naujienos » M.Kaleinikovas toliau sunkiai sustabdomas, P.Gintauto dublis patiesė lygos lyderius

M.Kaleinikovas toliau sunkiai sustabdomas, P.Gintauto dublis patiesė lygos lyderius

2019-10-10
hockey.lt informacija
Trečiadienį įvairių šalių ledo ritulio čempionatuose ir toliau netrūko sėkmingų mūsų tautiečių pasirodymų.
 
Dar vieną sėkmingą pasirodymą Latvijos pirmenybėse (OHL) surengė Markas Kaleinikovas, padėjęs „Liepaja“ klubui 6:1 nugalėti „Prizma/IHS“ komandą. Septynis kartus į vartus atakavęs puolėjas iš viso pelnė du įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą, tačiau sykį buvo nubaustas dvejomis baudos minutėmis. Paulius Rumševičius nugalėtojų gretose nepasižymėjo, o Karolis Krasilnikovas nežaidė.
 
Po šios pergalės „Liepaja“ OHL čempionate pakilo į antrąją poziciją. „HK Dinaburga“, kurios gretose Kostas Gusevas šiandien nežaidė, užima šeštąją, o rytoj savo mačą sužaisianti Egidijaus Binkulio „Zemgale/LLU“ žengia penkta.
 
Norvegijos antros lygos („1. Divisjon“) pirmenybėse lyderio vaidmens ėmėsi Paulius Gintautas, kurio dublis leido išvykoje 3:2 palaužti lygos lyderę „Ringerike“ komandą. Vieną iš savo dviejų įvarčių baudiniu pelnęs puolėjas taip pat šiame mače aštuonis kartus metė į vartus ir sėdosi ant nubaustųjų suolelio, kai jo komanda pažeidė sudėties taisyklę. Jo komandos draugas Ugnius Čižas šiame mače nepasižymėjo bei laimėjo 28% ritulio įmetimų.
 
Trijų lietuvių „Hasle-Loren“ klubas iškovoti pergalės trečiadienį nesugebėjo – jie išvykoje 3:6 pralaimėjo „Gjovik“ komandai. Vienas iš svečių įvarčių buvo „lietuviškas“ – pasižymėjo Ilja Četvertakas, o jam asistavo Danielius Bogdziulis ir Danielius Nomanovas.
 
Po šių susitikimų tiek „Hasle-Loren“ ir „Comet“ savo sąskaitoje turi po 10 taškų ir dalijasi 4-5 vietomis. Tiesa, „Comet“ yra sužaidusi dviem mačais mažiau.
 
Įsimintinas trečiadienis buvo ir Dominykui Bogdziuliui, kuris pelnė savo pirmąjį įvartį profesionalų ledo ritulyje. Švedijos ketvirtoje lygoje (Division 2) rungtyniaujantis puolėjas tiksliu smūgiu prisidėjo prie „Olofstroms IK“ pergalės 5:2 prieš „Trelleborgs IF“ komandą.