Titulinis » Naujienos » Moterų ledo ritulio savaitgalis Latvijoje: pirmi kartai ir naudinga patirtis

Moterų ledo ritulio savaitgalis Latvijoje: pirmi kartai ir naudinga patirtis

2019-01-22
Šį savaitgalį Latvijoje, Tukums mieste vyko antrasis šį sezoną Latvijos moterų ledo ritulio čempionato turas. Jame jau antrus metus dalyvauja ir Lietuvos jungtinė moterų ledo ritulio komanda „Hockey Girls“.
 
Latvijos moterų čempionate dalyvauja 3 latvių komandos (L&L/JLSS; Laima; SHK Pardaugava/Lauvas) bei jungtinė lietuvių komanda, kuriai atstovauja merginos iš visos Lietuvos.
Į šį turą, „Hockey Girls“ dėl įvairių priežasčių atvyko ne pilnos sudėties. Lietuvėms negalėjo padėti komandos vartininkės bei nemažai žaidėjų. Todėl šioms rungtynėms teko registruoti antrąją komandos L&L/JLSS vartininkę bei rungtyniauti neįprasta sudėtimi.
 
Komandai taip pat negalėjo padėti ir trenerė Ramunė Maleckienė, kuri tuo metu teisėjavo U18 moterų pasaulio ledo ritulio čempionate (IB kvalifikacijos divizione). R. Maleckienė taip pat buvo pakviesta atstovauti latvių moterų komandą kaip žaidėja, tačiau dar nespėjo joje sužaisti nei vienerių rungtynių.
 
Jungtinei „Hockey Girls“ komandai Latvijos čempionate šį kartą atstovavo ir kelios merginos iš Vilniuje besitreniruojančios komandos „Hockey Stars“. Šioms žaidėjoms tai buvo pirmosios oficialios rungtynės Latvijos čempionate.
 
Dėl nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių ir patirties trūkumo, lietuvėms nepavyko pelnyti įvarčių ir iš Latvijos jos taškų neparsivežė. Tačiau neįkainojama patirtis ir geros emocijos nuotaikos nesugadino.
 
Antrasis Latvijos moterų čempionato turas  Lietuvos moterų ledo ritulio istorijai svarbus dar tuo, kad pirmą kartą Latvijos komandą atstovavo lietuvė Klara Miuller. Anksčiau atstovavusi lietuvių ekipą, jaunoji ledo ritulininkė greitai buvo pastebėta kaip ryški komandos lyderė ir pakviesta į stipresnę latvių komandą „L&L/JLSS“. Perspektyvi žaidėja Lietuvoje rungtyniauja už HC „Klaipėdos“ komandą, o Latvijoje jau spėjo sužaisti 3 rungtynes, kuriose pelnė 1 įvartį ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.
 
„Hockey Girls“ komandos sudėtis antrajame Latvijos moterų čempionato ture:
Jolita Slomskaitė, Miglė Jakavičienė, Sabina Zakharchenko, Neringa Černikova, Jurgita Damskienė, Asta Devyžienė, Agnė Račkauskaitė, Evelina Bankauskienė, Karina Tarulytė, Evelina Šocik, Julija Oleinik, Laura Jusė.
 
Kitas Latvijos moterų čempionato turas planuojamas šių metų kovo mėnesį. Rungtynių rezultatus ir statistiką galima rasti čia: https://lhf.lv/lv/subtournament/306
 
Kviečiame visas norinčias žaisti ledo ritulį moteris ir merginas prisijungti prie gausaus žaidėjų būrio. Treniruotės moterims ir meginoms, nepriklausomai nuo jų amžiaus, vyksta Vilniuje ir Elektrėnuose.
Daugiau informacijos: egle.zemlickiene@hockey.lt