Titulinis » Naujienos » Moterų ledo ritulio stovykloje Suomijoje tobulinosi ir lietuvė

Moterų ledo ritulio stovykloje Suomijoje tobulinosi ir lietuvė

2016-07-22
LLR informacija
Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) liepos 9-16 dienomis, Suomijoje, vėl organizavo moterų ledo ritulio stovyklą „High perfomance camp“. Šį kartą stovykla buvo skirta išsivysčiusių ledo ritulio šalių žaidėjoms, būsimoms olimpinėms viltims (iki 18 metų), jų treneriams, teisėjams ir kitam aptarnaujančiam personalui. Tačiau pasisemti patirties iš didžiųjų ledo ritulio šalių, buvo pakviesti ir 16-a mažesnių šalių atstovų. IIHF stovykloje Lietuvą atstovavo asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ administratorė Eglė Zemlickienė.
 
Iš viso Vierumakyje vykstanti stovykla subūrė apie 260 žaidėjų, trenerių bei kito aptarnaujančio personalo iš 33 šalių.
 
Lietuvos atstovė E. Zemlickienė, kartu su Vokietijos, Slovakijos, Nyderlandų, Meksikos, Estijos, Rumunijos, Čekijos, Ukrainos, Vengrijos, Turkijos, Ispanijos, Japonijos, Taivanio, Austrijos, Serbijos atstovais dalyvavo merginų ledo ritulio vystymui skirtoje programoje „World Girls Ice Hockey Weekend“.
Programą vedė lektoriai iš Belgijos, JAV ir Suomijos, o stovyklos metu dalyviai mokėsi kaip dirbti su 6-8 metų vaikais, ruošė treniruočių planus. Kasdien į stovyklą atvažiuodavo apie 60 suomių vaikų, kuriuos jie treniruodavo. Taip pat jos dalyviai suorganizavo mergaičių ledo ritulio dieną bei turnyrą vaikams.
 
„Pagrindinė programos mintis yra ta, kad vaikams iki 8-ių metų visas treniruočių procesas turi būti smagus ir pateikiamas žaidybine forma. Tiek apšilimas (off-ice), tiek treniruotės ant ledo (on-ice) tokio amžiaus vaikams turi vykti žaidimų ar lengvų pratimų forma, jie turi būti įdomūs tiek tėvams tiek vaikams. Pasisėmėme daug patirties ir įdomių idėjų, kaip sudominti vaikus bei paskatinti užsiimti šia sporto šaka. Taip pat organizavome mergaičių ledo ritulio dieną, kurią planuoju suorganizuoti ateinantį sezoną ir Lietuvoje. Didžiausia nauda ta, jog stovyklos metu užmezgėme daug kontaktų, kurie ateityje virs draugiškomis merginų rungtynėmis ar turnyrais užsienio šalyse“, - kalbėjo E. Zemlickienė.