Titulinis » Naujienos » "Mūsų svajonių komanda" iškovojo auksą! (VIDEO)

"Mūsų svajonių komanda" iškovojo auksą! (VIDEO)

2018-04-28
hockey.lt informacija
 „Mūsų svajonių komanda“ – pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono nugalėtoja! Nė karto Kauno „Žalgirio“ arenoje nesuklupusi Lietuvos rinktinė pratęsė savo pergalingą žygį ir 4:1 įveikusi Estijos nacionalinę ekipą iškovojo auksą bei kelialapį į kitų metų IA diviziono pirmenybes. Estams po šios nesėkmės beliko tenkintis bronza.
 
 
 
 
Kaip ir buvo galima tikėtis, rekordinio žiūrovų susidomėjimo sulaukusi ir garsiai jų palaikoma Lietuvos rinktinė, nuo pat susitikimo pradžios buvo aktyvesnė už savo varžovus. Visgi, nelauktai pirmasis įvartis krito į Lietuvos rinktinės vartus: netoli borto besisukęs Robertas Rooba paleido ritulį į vartus, o šis suspurdėjo Manto Armalio ginamų vartų tinkle (4:20, rez. perd. Aleksandras Petrovas). Po šio smūgio mūsų šalies vartininkas akivaizdžiai išreiškė savo pyktį dėl to, kad jam nepavyko atremti šio metimo, tačiau sulaukęs komandos draugų padrąsinimo netrukus jis jau gelbėjo rinktinę po pavojingo estų išpuolio.
 
Sunkiu momentu rinktinėje įvarčiais prabilo iki tol per keturis mačus jų nepelnę gynėjai – Dainius Zubrus laimėjo ritulio numetimą ir surado Nerijų Ališauską, kuris vienu lietimu galingu smūgiu sušaudė varžovų vartininką (7:38, rez. perd. D. Zubrus).
 
Lietuvos rinktinė vis didino spaudimą varžovų vartams, o savo vyresnio komandos draugo pavyzdžiu kėlinio pabaigoje pasekė kitas gynėjas – Jaunius Jasinevičius, kuris įspūdingu smūgiu iš toli išvedė savo rinktinę į priekį (15:42, rez. perd. Danielius Bogdziulis).
 
Po pirmojo kėlinio Lietuvos rinktinė pirmavo 2:1, o dvigubai varžovus jie lenkė ir pagal atliktus metimus (14 prieš 7).
 
Antrąjį kėlinį lietuviai dar labiau padidino savo spaudimą ir ne tik patys nuolatos atakavo varžovus, tačiau ir neleisdavo apie rimtesnį puolimą pagalvoti varžovams. Galiausiai viena po kitos kurtos progos virto ir trečiuoju įvarčiu, kai aikštės viduryje ridurį gavęs Povilas Verenis padvigubino savo rinktinės persvarą (35:58, rez. perd. Tadas Kumeliauskas).
 
Antrajame kėlinyje mūsų šalies atstovai atliko net 18 smūgių, o estai turėjo pasitenkinti šešiais metimais į vartus.
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai laikė iniciatyvą savo rankose, o estai jau likus kiek mažiau nei trims minutėms ryžosi vartininką keisti šeštuoju aikštės žaidėju. Visa tai baigėsi įvarčiu į tuščius vartus, kurį pelnė P. Verenis (57:39, rez. perd. T. Kumeliauskas).
 
Susitikimas baigėsi lietuvių triumfu 4:1 ir pirmą kartą istorijoje iškovotais IB diviziono aukso medaliais.
 
Estijos rinktinėje geriausiu mačo žaidėju išrinktas R. Rooba, Lietuvos rinktinėje tokį prizą atsiėmė Arnoldas Bosas.
 
Po mačo specialius marškinėlius gavo 100-ąjį mačą sužaidęs Mindaugas Kieras, kuris su šiuo maču ir laimėtomis pirmenybėmis baigė savo įspūdingą karjerą rinktinėje. Gynėjas mūsų šalies rinktinės garbę gynė net 20 metų iš eilės.
 
Geriausiu pirmenybių vartininku tapo estas Villemas-Henrikas Koitmaa. Geriausio čempionato gynėjo prizą atsiėmė japonas Ryo Hashimoto, kuris su 8 taškais tapo ir rezultatyviausiu viso turnyro žaidėju. Tuo tarpu geriausiu puolėju išrinktas Lietuvos rinktinės narys Arnoldas Bosas, kuris per visą čempionatą pelnė šešis įvarčius ir buvo daugiausiai įvarčių pelnęs turnyro žaidėjas.
 
Priminsime, jog pirmose šios dienos rungtynėse Rumunija 7:3 įveikė Kroatiją ir pasiuntė ją į žemesnį divizioną, o antrajame mače pergalę 7:1 prieš Ukrainą iškovoję japonai po lietuvių pergalės iškovojo šio čempionato sidabrą.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Lietuva             5    4    1    0    0   26:9    14
2. Japonija            5    2    2    0    1   17:13   10
3. Estija              5    3    0    1    1   10:7    10
4. Ukraina             5    1    0    1    3   10:18   4
5. Rumunija            5    1    0    1    3   12:18   4
6. Kroatija            5    1    0    0    4   11:21   3