Titulinis » Naujienos » "Mūsų svajonių komanda" sieks istorinio rezultato

"Mūsų svajonių komanda" sieks istorinio rezultato

2018-04-12
hockey.lt informacija
 Iki nenumaldomai artėjančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovų pradžios liko vos 10 dienų, o hockey.lt iki pat čempionato pradžios kasdien jums pateiks 22 įdomiausius faktus apie šį čempionatą.
 
10 – daugiausiai taškų į savo sąskaitą lietuviai pasaulio čempionatuose įsirašė 2016 metais, kai surinko 10 taškų.
 
Keturis kartus iš eilės IB diviziono bronzą laimėję lietuviai arčiausiai aukso buvo 2016 metais, kai surinko 10 taškų ir pasiekė iki šiol nepagerintą savo rezultatą šiame divizione. Tame čempionate iki pirmosios vietos Lietuvos rinktinei pritrūko vos dviejų taškų.
 
12 taškų yra mažiausias rodiklis, kurį surinkusios komandos yra iškovojusios kelialapį į IA divizioną. 2014 metais, kai čempionatas vyko Vilniuje, tokio taškų skaičiaus užteko lenkams, o per ateinančius du čempionatus 12 taškų norint iškovoti kelialapį į aukštesnį divizioną užteko ir Pietų Korėjos bei Ukrainos rinktinėms.
 
Tobulą pasirodymą IB divizione iki šiol yra pademonstravę tik britai, kurie maksimalų taškų skaičių (15) iškovojo praėjusiais metais, kai pirmenybės vyko jų tvirtovėje. Nors 2012 metais Pietų Korėja, o po metų Ukraina, taip pat nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, šios rinktinės po vieną pergalę iškovodavo pratęsus mačo laiką, taip prarandant vieną tašką.
 
Auksą iškovojusios rinktinės vidutiniškai rinko po 13,2 taško, sidabru apdovanojamos rinktinės po 11,5, o su bronza likusios ekipos surinkdavo po 9,5 taško. 9 taškus surinkusi komanda medalių neiškovojo vienintelį kartą, kai 2014 metais tokio taškų kiekio neužteko britams, kurie liko ketvirti.
 
Keturios pergalės iš eilės per pagrindinį laiką, jei estai nepademonstruotų stebuklingo žaidimo ir neiškovotų bent 3 pergalių, lietuviams leistų pakartoti pasiekimą, kuris iki šiol šiame divizione buvo matytas vos kartą. 2014 metais Vilniuje lenkai dar prieš paskutinį turą buvo ramūs dėl aukso medalių, o visais kitais kartais diviziono nugalėtojai spręsdavosi paskutinėje turnyro dienoje.
 
2012 metais tarpusavio mače dėl aukso kovojo Pietų Korėja ir Lenkija, o jau po metų lenkai dėl aukso jau kovėsi su ukrainiečiais. Panaši situacija susiklostė ir praėjusiais metais, kai tarpusavio dvikovoje dėl pirmosios vietos susigrūmė britai bei japonai.
 
Tuo tarpu kitų dviejų pirmenybių finišas buvo gerokai dramatiškesnis. 2015 metais pagrindinius varžovus korėjiečius įveikę britai paskutiniame mače su lietuviais turėjo iškovoti bent tašką, tačiau mūsų šalies atstovai 3:2 per pagrindinį laiką įveikė savo varžovus ir paliko juos be aukso, kelialapį į aukštesnį divizioną įteikdami Pietų Korėjos rinktinei.
 
Dar keblesnė situacija susiklostė 2016 metais: prieš paskutinį turą vilčių iškovoti auksą dar turėjo trys rinktinės. Britams ir vėl paskutiniame ture reikėjo bent taško, o Ukrainos ir Lietuvos situacija buvo gerokai keblesnė. Abiem šioms rinktinėms reikėjo Ukrainos pergalės prieš Didžiąją Britaniją per pagrindinį laiką, o ukrainiečiai dar turėjo sulaukti ir palankaus rezultato Lietuvos bei Kroatijos dvikovoje.
 
Aukso medalių likimas šiose pirmenybėse paaiškėjo pačiu dramatiškiausiu būdu. Iš pradžių Ukrainos rinktinė per trečiąjį kėlinį sugebėjo panaikinti vieno įvarčio deficitą įmušdami pergalingą įvartį likus mažiau nei keturioms minutėms, o vėliau jie sulaukė malonės ir dar viename dramatiškame susitikime. Ukrainiečiams norint aukso reikėjo prarastų lietuvių taškų, o mūsų šalies atstovams buvo būtina pergalė per pagrindinį laiką. Lietuvių nelaimei, jų mačo su Kroatija pagrindinis laikas baigėsi rezultatu 1:1, o tai reiškė, jog į aukštesnį divizioną keliavo Ukraina.
 
Ukrainos rinktinė taip pat yra vienintelė iš visų artėjančių čempionato dalyvių, kuri žino ką reiškia laimėti IB diviziono kovas. Negana to, ukrainiečiai iki šiol nėra šiame divizione iškovoję žemesnio rango medalių nei aukso: abu kartus dalyvaudami šio diviziono batalijose, Ukrainos ledo ritulininkai džiaugėsi pirmąja vieta.
 
Lietuviai IB divizione du kartus liko penkti, o keturis pastaruosius sezonus jie iškovojo bronzą. Vidutiniškai per vieną čempionatą jie surenka po 7,2 taško.
 
Pasaulio čempionato IB diviziono kovose Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22-28 dienomis Lietuvos rinktinė bandys pagerinti savo surinktų taškų rekordą ir dėl teisės žaisti IA divizione paeiliui kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos rinktinėmis. Bilietus į visas čempionato kovas galima įsigyti bilietai.lt puslapyje.