Titulinis » Naujienos » N. Ališauskas pagaliau žaidė, o „Dinamo“ iškovojo pirmąją pergalę draugiškame turnyre

N. Ališauskas pagaliau žaidė, o „Dinamo“ iškovojo pirmąją pergalę draugiškame turnyre

2018-08-06
Nerijus Ališauskas pirmą kartą šią vasarą kontroliniame mače pasirodė ant ledo gindamas Rygos „Dinamo“ garbę, o jo atstovaujama komanda iškovojo pirmąją pergalę Žemutiniame Naugarde vykstančiame „Gubernatoriaus taurės“ turnyre.
 
Rygos klubo peržiūroje dalyvaujančio lietuvio atstovaujama komanda 4:2 palaužė Minsko „Dinamo“ ekipą bei po dviejų turų šiame turnyre yra iškovojusi vieną pergalę bei patyrusi vieną pralaimėjimą. Antrąjį gynybos duetą su kanadiečiu Mathew Maione‘u, kuris pelnė antrąjį „Dinamo“ įvartį, sudaręs Lietuvos rinktinės gynėjas šiame mače nepasižymėjo.
 
Prieš tai N. Ališausko teko iš šalies stebėti pralaimėjimą 1:4 „Gubernatoriaus taurės“ starte prieš Maskvos „Dinamo“ bei pirmąsias draugiškas rungtynes su „Toros“ klubu, kurias Rygos komanda laimėjo 4:3.
 
Turnyre Žemutiniame Naugarde komandos dar sužais po tris mačus. Stipriausios Latvijos ekipos dar laukia akistatos su „Torpedo“ (rugpjūčio 7 dieną), „AVtomobilist“ (rugpjūčio 9 dieną) bei „Spartak“ (rugpjūčio 10 dieną) klubais. Po šio turnyro „Dinamo“ sugrįš namo, kur jų rugpjūčio 21-26 dienomis laukia turnyras Rygoje. Jo metu rygiečiai susigrums su šiandien įveikta Minsko „Dinamo“, „Lokomotiv“, „AK Bars“ bei „HC Davos“ ekipa iš Šveicarijos.
 
Tuo tarpu kitas su pagrindine ekipa besitreniravęs lietuvis – Markas Kaleinikovas, pagal komandos pateikiamą informaciją, į šį turnyrą su ekipa neišvyko. Tiesa, mūsų šalies atstovo nebuvo ir jaunimo „HK Riga“ komandoje, kuri su bendraamžiais varžėsi turnyre Sankt Peterburge, tačiau jame stipriausia Latvijos jaunimo ekipa savo gretose lietuvį visgi turėjo – su klubu į turnyrą išvyko Kostas Gusevas.
 
Devyniolikmetis buvo vienas iš 27 „HK Riga“ žaidėjų, kurie tarptautiniame turnyre džiaugėsi trečiąją vieta. Rygos ekipa 3:4 pralaimėjo šeimininkų „Dinamo“ ekipai, 2:0 įveikė „SKA-Varjagi“, 2:6 nusileido „SKA-1946“, 4:1 įveikė Mytiščių „Atlanty“, o paskutinėse rungtynėse 1:0 palaužė Jaroslavlio „Loko“ jaunimo ekipą. Gynėjas iš Lietuvos įvarčiais nepasižymėjo, o detalesnė šių susitikimų statistika nepateikiama.
 
Į kitą turnyrą, kuris vyks Švedijoje, „HK Riga“ išvyks rugpjūčio pabaigoje, kur jų lauks dvikovos su vietos „Farjestad“ jaunimo komanda bei mačai su Norvegijos ir Prancūzijos jaunimo iki 20 metų rinktinėmis.