Titulinis » Naujienos » Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga sezoną pradeda rekordu

Nacionalinė vaikų ledo ritulio lyga sezoną pradeda rekordu

2016-10-07
hockey.lt informacija
 Šeštadienį Vilniuje ir Elektrėnuose dvylikamečių ir dešimtmečių diviziono rungtynėmis startuoja septintasis Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) sezonas. Jį lygos vadovai pasitinka su maloniais rūpesčiais – prie starto linijos išsirikiavo net 37 komandos. Tiek vaikų ledo ritulio istorijoje Lietuvoje dar nebuvo.
 
„37 komandos iš trijų valstybių keturiose amžiaus grupėse šešiose konferencijose sužais 376 rungtynių, o iš viso čempionate dalyvaus beveik 800 vaikų. Savaitgaliais didžiųjų Lietuvos miestų arenose jų nebus įmanoma nepastebėti. Ledo ritulys jau tampa populiarus ir tai matysime jau šį sezoną“,- sakė NVLRL vykdantysis direktorius Andrejus Korneičiukas.
 
NVLRL sezoną pasitinka nauja konferencija. Matydama pačių mažiausiųjų antplūdį, NVLRL šalia dešimtmečių (U-10) amžiaus grupės „Akropolio“ taurės ir Naujokų“ konferencijų įsteigta ir nauja, „Pipirų“ konferencija, kurioje varžysis ir septynmečiai vaikai.
 
„Lyga pereina nuo kiekybės prie kokybės. Pamažu sieksime, jog pagrindiniu visos lygos čempionatu taptų Jaunių lyga, kurioje žaidžia jaunimas iki 17 metų. Norime, jog šioje lygoje savo komandas turėtų visos šalies ledo ritulio mokyklos ir tai taptų pagrindine mokyklų konkurencijos vieta. Šiais metais Jaunių lygoje žais 6 komandos ir varžybos bus įdomios ir pilnavertės“,- pasakojo A.Korneičiukas.
 
Beje, šiemet, kaip ir kiekvienais metais, kartu su Lietuvos vaikais varžosi komandos iš Kaliningrado srities, kurių lygoje bus 7. Viena komanda atstovaus Latvijai. Tik dvi užsienio komandos beliko pačių jauniausiųjų amžiaus grupėje, iki 10 metų.
 
„Šiais metais į dvi - „Naujokų“ ir „Pipirų“ konferencijas nebekvietėme svečių, kadangi turime net 11 mūsų šalies komandų, o sostinės ledo ritulio akademija čia delegavo net tris savo komandas. Mažiausiųjų gretose turime pakankamai vietos komandų, o ne viena mokykla deleguoja ir kelias ekipas. Augimas džiugina, tad tikimės, jog gerės rezultatai ir rinktinių lygyje“,- apie lygos augimą sakė NVLRL vadovas A.Korneičiukas.
 
Visos NVLRL čempionėmis tapusios komandos iškovoja pereinamąją „Akropolio“ taurę.
 
Praėjusių metų spalio pradžioje ledo ritulį lankė beveik tūkstantis šalies vaikų. Šiais metais tikimasi perkopti šį simbolinį skaičių.
 
Šalyje veikia 12 ledo ritulio mokyklų, 2 iš jų priklauso savivaldybėms. Po tris ledo ritulio mokyklas turi Vilnius ir Klaipėda, dvi – Kaunas, po vieną veikia Rokiškyje, Panevėžyje, Elektrėnuose, Šiauliuose.