Titulinis » Naujienos » N.Ališauskas atliko pirmą KHL karjeros rezultatyvų perdavimą, „Dinamo“ šventė pergalę (VIDEO)

N.Ališauskas atliko pirmą KHL karjeros rezultatyvų perdavimą, „Dinamo“ šventė pergalę (VIDEO)

2017-08-28
sportas.lt
 Nesėkmių seriją Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) nutraukė Rygos „Dinamo“ komanda su Nerijumi Ališausku, kuri šeštadienį išvykoje 5:3 (3:0, 1:1, 1:2) nugalėjo Astanos „Barys“ (Kazachstanas) ir šventė pirmą sezono pergalę.
 
„Dinamo“ rungtynes pradėjo pasakiškai – du įvarčius pelnė Mikas Indrašis (7:23 ir 15:06 min.), po sykį pasižymėjo Karlas Stollery (10:37) bei Danny Kristo (33:53) ir svečiai pirmavo net 4:0.
 
„Barys“ pačioje antrojo kėlinio pabaigoje pagaliau atidarė savo įvarčių „sąskaitą“, kai tiksliai smūgiavo Kevinas Dallmanas (39:08). Dar labiau intrigą atgaivino antrasis „Barys“ įvartis, kurį pelnė Darrenas Dietzas (46:03).
 
„Dinamo“ ir toliau rinkosi pražangas, o „Barys“ nusprendė pakeisti vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir už tai buvo nubausti. Gunaras Skvorcovas (52:08) gavo perdavimą iš N.Ališausko ir pasiuntė ritulį į tuščius „Barys“ vartus.
 
Kazachams dar pavyko sušvelninti atsilikimą, kai pasižymėjo Antonas Sagadejevas (58:22).
 
Į antrąjį penketą perkeltam N.Ališauskui tai buvo pirmas KHL karjeros rezultatyvus perdavimas. Gynėjas ant ledo praleido net 22 min. 34 sek. ir žaidė ilgiausiai iš visų komandos ledo ritulininkų. N.Ališauskas 3 kartus smūgiavo į varžovų vartus, atliko 3 jėgos veiksmus ir blokavo vieną varžovų smūgį.
 
„Dinamo“ (3 tšk.) Vakarų konferencijoje kol kas šoktelėjo į 7-ą vietą tarp 13 ekipų. „Barys“ (3 tšk.) Rytuose rikiuojasi 10-as.
 
Artimiausias rungtynes „Dinamo“ žais jau rugpjūčio 28-ą dieną išvykoje su Chanty-Mansijsko „Yugra“ (Rusija).