Titulinis » Naujienos » N.Ališauskas įmušė įvartį į buvusios komandos vartus ir buvo išrinktas geriausiu turnyro gynėju

N.Ališauskas įmušė įvartį į buvusios komandos vartus ir buvo išrinktas geriausiu turnyro gynėju

2016-08-29
sportas.lt informacija
  Kazachstano ledo ritulio taurės turnyro bronzos medalių nepavyko iškovoti Temirtau „HK Temirtau“ klubui, kuriam atstovavo ir lietuvis Nerijus Ališauskas.
 
Sekmadienį mažojo finalo rungtynėse „HK Temirtau“ po dramatiškos kovos 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) pralaimėjo Almatos „HK Almaty“ ledo ritulininkams ir užėmė ketvirtą vietą.
 
 Gynėjas iš Lietuvos į savo buvusios komandos vartus pirmajame kėlinyje (16:47 min.) įmušė įvartį. Ilgai atrodė, jog rungtynėse prireiks pratęsimo, bet likus žaisti vos 53 sek.
 
 „HK Almaty“ pergalę išplėšė Estijos rinktinės lyderis Andrejus Makrovas.
 
 Pasibaigus turnyrui, lietuvis sulaukė pripažinimo. N.Ališauskas buvo išrinktas geriausiu Kazachstano taurės turnyro gynėju.
 
Lietuvis šiame sezone, kaip ir praėjusiame, atstovaus Rusijos Aukščiausioje lygoje žaidžiančiai Karagandos „Saryarka“ (Kazachstanas) ekipai. Komandos dubleriams lietuvis ir kiti „Saryarka“ legionieriai buvo paskolinti tik taurės turnyrui, kol bus sutvarkytos jų vizos.
 
“Saryarka” komanda tuo metu žaidė turnyre Rusijoje.
 
Pirmosiose turnyro rungtynėse Temirtau „HK Temirtau“ klubas su Nerijumi Ališausku trečiadienį po baudinių serijos 5:4 (0:0, 3:4, 1:0, 0:0, 1:0) įveikė Kokšetau „Arlan“ ekipą. Gynėjas iš Lietuvos buvo vienas geriausių rungtynių žaidėjų. N.Ališauskas įmušė pirmąjį savo komandos įvartį (21:42 min.) ir rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie ketvirtojo „HK Temirtau“ įvarčio.
 
Antrose B grupės rungtynėse „HK Temirtau“ 6:1 (0:1, 5:0, 1:0) sutriuškino Astanos „HK Astana“ ledo ritulininkus. Lietuvis rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie penktojo komandos įvarčio.