Titulinis » Naujienos » N.Ališauskas pratęsė kontraktą su „Saryarka“

N.Ališauskas pratęsė kontraktą su „Saryarka“

2016-07-06
sportas.lt informacija
Vienas iš Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės lyderių 25-erių metų Nerijus Ališauskas dar sezoną atstovaus Karagandos „Saryarka“ (Kazachstanas) klubui, žaidžiančiam Rusijos Aukščiausioje lygoje (VHL).
 
„Buvo pasiūlymų ir iš kitų VHL komandų, bet Karagandoje turime nebaigtų darbų. Norime laimėti pagrindinį VHL trofėjų – Bratinos taurę. Į Karagandą išskrendu liepos 12-ą d., o jau kitą dieną pradėsime pasiruošimą naujajam sezonui“, - Sportas.lt teigė N.Ališauskas.
 
„Saryarka“ gretas lietuvis papildė 2015 m. vasarą. Pirmajame savo VHL sezone N.Ališauskas sužaidė 60 rungtynių, įmušė 4 įvarčius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.
 
„Saryarka“ reguliariajame sezone tarp 26 komandų užėmė 8-ą vietą, o atkrintamosiose varžybose nukeliavo iki pusfinalio, kuriame serijoje iki 4 pergalių 0:4 nusileido būsimiems čempionams Almetjevsko „Neftyanik“ (Rusija) ledo ritulininkams.
 
Po klubinio sezono gynėjas prisijungė prie Lietuvos rinktinės ir su ja iškovojo pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyro bronzą. Per 5 rungtynes pasaulio čempionate N.Ališauskas įmušė 3 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos rinktinės ledo ritulininku.