Titulinis » Naujienos » Naujasis „Kaunas Hockey“ vyr. treneris – komandą „iš vidaus“ pažįstantis A. Gutauskas

Naujasis „Kaunas Hockey“ vyr. treneris – komandą „iš vidaus“ pažįstantis A. Gutauskas

2018-08-17
„Kaunas Hockey“ informacija
 „Štai vakar į treniruotę netikėtai atėjo iš praėjusio sezono jau puikiai mums pažįstami ir labai mums padėję sirgaliai“, – juokiasi naujasis ledo ritulio komandos „Kaunas Hockey“ vyriausiasis treneris Aurimas Gutauskas, paklaustas, ar jaučia artėjančią sezono pradžią.
 
Šiuo metu formuojama pavasarį sidabrą Lietuvos ledo ritulio čempionate iškovojusios reprezentacinės Kauno miesto komandos sudėtis, o 28-rių A. Gutauskas pratinasi prie naujo vaidmens.
 
Naujai iškeptas vyr. treneris praėjusį sezoną kovojo už „Kaunas Hockey“, bet sportininko karjerą nusprendė baigti sausį patyręs sudėtingą peties traumą. Po šio įvykio žaidėjas tapo vyr. trenerio Jevgenijaus Čugajaus asistentu, o šiam nusprendus grįžti ant ledo priėmė pasiūlymą užimti jo vietą.
 
„Tikrai norėjau ir planavau dirbti treneriu, kadangi visiškai su šiuo sportu atidavęs jam tiek metų atsisveikinti nenoriu, bet pasiūlymas tapti komandos vadu buvo netikėtas“, – sako A. Gutauskas. Į jam naujas pareigas treneris gilinasi konsultuodamasis su kitais, labiau patyrusiais strategais, ir remiasi savo, kaip žaidėjo patirtimi – sudarinėja treniruočių planą, priešsezoniniame pasiruošime daug dėmesio skiria sportinės formos atgavimui ir tam, kad sezono eigoje sportininkai nepalūžtų: „Siekiame jėgos ir greičio balanso“.
                     
Taip pat „Kaunas Hockey“ ruošiasi oficialiai paskelbti šio sezono komandos sudėtį – šiuo metu deramasi dėl kelių legionierių sutarčių. Nors žaidžiantis treneris nėra neįprasta situacija, A. Gutauskas tikina, kad ant ledo grįžti neplanuoja: „Treneris turi treniruoti, o ne žaisti – kitu atveju už borto kiltų per didelis chaosas“.
 
„Kaunas Hockey“  treniruotės ir namų rungtynės ateinantį sezoną vyks Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“. Planuojama, kad nauja ledo arena Kaune iškils 2020 m., jai numatyta vieta yra prie „Girstučio“ baseino.
 
Apie tai, kada tiksliai prasidės Lietuvos čempionatas ir kokios komandos jame dalyvaus, netrukus informuos Nacionalinė ledo ritulio lyga, kurios prezidentas yra Darius Kasparaitis.