Titulinis » Naujienos » Nauji Lietuvos rinktinės varžovai kitais metais - olandai ir japonai

Nauji Lietuvos rinktinės varžovai kitais metais - olandai ir japonai

2016-04-29
sportas.lt informacija
 Šių metų pasaulio ledo ritulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre puikiais rezultatais džiuginusi ir tik per plauką aukso neiškovojusi Lietuvos vyrų rinktinė sužinojo visas savo varžoves kitų metų čempionate.
 
I-ojo diviziono B grupėje ir toliau žaisiantys lietuviai susitiks su trijomis tomis pačiomis varžovėmis, kaip ir šiemet.
 
Tarp bronzą iškovojusių lietuvių oponentų liko šių metų vicečempionai britai, ketvirtą vietą užėmę kroatai ir penkti likę estai. Gerokai anksčiau pasibaigusiame II-ojo diviziono A grupės turnyre triumfavo ir į I-ojo diviziono B grupę vėl sugrįžo olandai.
 
Nors jie žemesniame divizione ir laimėjo visas rungtynes, bet vargo turėjo nemažai. Serbus jie įveikė tik 3:2, o su ispanais netgi žaidė pratęsimą ir laimėjo taip pat 3:2. Olandai I-ojo diviziono B grupėje užims rumunų vietą.
 
Vietoj auksą iškovojusių ukrainiečių į I-ojo diviziono B grupę iškrito Japonijos ledo ritulininkai. Šiuo metu vykstančiame I-ojo diviziono A grupės turnyre jie pralaimėjo visas ketverias rungtynes ir likus vienam turui nebeturi galimybių pakilti iš paskutinės vietos.
 
Japonai I-ojo diviziono B grupėje apskritai nėra žaidę nuo tada, kai buvo įvesta nauja sistema. Azijos žemyno komandos tradiciškai būna labai neparankios lietuviams.
 
Kitų metų čempionato vieta paaiškės IIHF kongrese, kuris įvyks pasaulio ledo ritulio čempionato elito diviziono Rusijoje metu.