Titulinis » Naujienos » Naujojo HC „Klaipėda“ vaikų ledo ritulio klubo krikštatėvis – Alainas Lemieux

Naujojo HC „Klaipėda“ vaikų ledo ritulio klubo krikštatėvis – Alainas Lemieux

2015-06-16
HC "Klaipėda" informacija
 Savaitgalį Klaipėdoje surengta grandiozinė vaikų ledo ritulio šventė, kuria užbaigtas sezonas ir visuomenei pristatytas naujas uostamiesčio vaikų ledo ritulio klubas HC „Klaipėda“.
 
Į bendrą didžiulį vaikų klubą susijungė „Skato“ ir dalis „Baltijos“ ledo ritulio mokyklų. Naujajame klube skaičiuojama virš 160 vaikų.
 
Visą dieną naujosios komandos atstovai nuo 6 iki 15 metų amžiaus demonstravo savo sugebėjimus estafetėse, varžybose ir atrakcijose, o rungtis ant ledo vainikavo HC „Klaipėdos“ suaugusiųjų komandos ir HC „Klaipėda junior“ penkiolikamečių ir jaunesnių vaikų ekipa. Tik po baudinių serijos pergalę išplėšė vaikai.
 
Vėliau sodyboje vykusios šventės metu klubas skandavo naują šūkį ir pasidabino naujomis klubo spalvomis, kurios bus mėlyna, balta ir geltona.
 
„Smagu, kad galų gale po ilgų metų Klaipėdoje vienas stiprus vaikų ledo ritulio klubas. Vietoj to, kad konkuruotume tarpusavyje, dabar tai darysime neeikvodami jėgų namuose, o kaudamiesi su kitų miestų ekipomis“,- sakė vienas komandos vadovų Eduardas Pavliukovas.
 
 
Šventės metu pasirodė ir trumpai apie artėjantį darbą papasakojo nuo pirmadienio ledo ritulio paslapčių klaipėdiečius ir svečius savaitę truksiančioje stovykloje mokinsiantis kanadietis Alain`as Lemieux. Tiesiai iš lėktuvo į šventę atvykęs treneris iš naujojo klubo sulaukė firminių klubo marškinėlių su savo pavarde ir užrašu „Krikštatėvis“. Naująjį klubą pasveikinęs legendinio Mario Lemieux brolis pažadėjo daug įdomybių savaitę truksiančios treniruočių stovyklos metu bei pažadėjo vaikams daug dovanų.
 
 
 
„Ateinantį sezoną mes tikimės iškovoti ne vienerius medalius Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje. Tam turime svarių priežasčių – vaikai bus stipresni nei šiemet, o ir konkurencija klube padidės. Tai tik į naudą visam ledo rituliui mūsų mieste“,- sakė vienas komandos vadovų Vadimas Beličenka.
 
HC „Klaipėda“ ateinantį sezoną planuoja deleguoti keturias įvairaus amžiaus grupių komandas į Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos čempionatą, tris ekipas – į Latvijos vaikų čempionatą. Trys skirtingų amžiaus grupių ekipos turėtų žaisti viename svarbiausių Skandinavijos regiono vaikų turnyrų „Riga Cup 2016“. Šiame turnyre pavasarį HC „Klaipėda“ komanda iškovojo pirmąją skambiausią klubo pergalę – dešimtmečių turnyre užėmė trečiąją vietą.