Titulinis » Naujienos » Naujus kelius Amerikoje pramynęs P. Misiukas sieks dar vieno žingsnio į priekį savo karjeroje

Naujus kelius Amerikoje pramynęs P. Misiukas sieks dar vieno žingsnio į priekį savo karjeroje

2018-06-07
hockey.lt informacija
18-metis Patrikas Misiukas praėjusį sezoną žengė naują žingsnį Lietuvos ledo ritulio istorijoje, o po sezono į jį dėmesį buvo atkreipę ir nacionalinės rinktinės treneriai. Nors jaunuoliui į rinktinę patekti nepavyko ir auksinį rinktinės triumfą teko stebėti kaip žiūrovui, ledo ritulininkas sutiko pakalbėti su hockey.lt bei papasakoti apie savo praėjusį sezoną, treniruotes rinktinėje bei ambicingus ateities planus.
 
Į JAV talentingas lietuvis išvyko būdamas vos 15 metų. Už Atlanto karjerą pradėjęs „Green Bay Jr. Gamblers“ ekipoje, kiekvienais metais jis save išbandydavo vis aukštesnio lygio kovose. Po metų patekęs į „Team Illinois“ klubą, praėjusią vasarą P. Misiukas pasirinko Lietuvos ledo ritulininkams dar nepramintą kelią – žaidimą naujai įkurtoje NCDC lygoje.
 
NCDC buvo įkurta siekiant konkuruoti su dvejomis pajėgiausiomis JAV jaunimo lygomis – USHL bei NAHL ir nors šioje šalyje jiems nebuvo suteikta antro lygmens („Tier 2“) jaunimo licencija, pasiskelbusi nepriklausoma ir puikias sąlygas jauniesiems ledo ritulininkams siūliusi lyga į savo gretas pakvietė išties aukšto lygio žaidėjus. Tuo, kad šios pirmenybės tikrai atitiko „Tier 2“ lygį neabejojo ir metus ten praleidęs P. Misiukas, kuris šiemet rungtyniavo „Boston Jr. Bandits“ ekipoje. Jau pirmaisiais metais šioje komandoje mūsų šalies atstovas sulaukė nemažai pasitikėjimo ir pats teigiamai įvertino savo metus šioje lygoje.
 
„NCDC yra „Tier 2“ lygio jaunimo lyga. Ji yra tikrai stipri, greita ir techniška. Man tai buvo pirmi metai jaunimo lygoje, o joje sekėsi tikrai gerai. Komandoje žaisdavau tiek daugumoje, tiek mažumoje, bei sužaidžiau visus sezono mačus, išskyrus keturis, kuriuos teko praleisti dėl žaidimo U-20 pasaulio čempionate“, - apie sezoną kalbėjo P. Misiukas.
 
Puolėjas prieš sezoną sau kėlė ambicingus planus patekti tarp rezultatyviausių komandos žaidėjų, tačiau iki galo jų įgyvendinti nepavyko. Visgi, 14 taškų (7 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai) per sezoną surinkęs lietuvis pernelyg dėl to nepergyveno: šiame sezone jam teko žaisti su vyresniais varžovais, o ir pati lyga buvo tikrai pajėgi.
 
„Manau, kad šio tikslo nepavyko įgyvendinti dėl to, kad ši lyga buvo labai stipri ir pateko tarp dešimties stipriausių pasaulio jaunimo lygų. Pats dar esu jaunas, todėl įgyvendinti šį prieš sezoną užsibrėžtą tikslą buvo tikrai sunku“, - atskleidė žaidėjas.
 
Po metų NCDC lygoje į P. Misiuką dėmesį atkreipė ir Lietuvos rinktinės treneris Berndas Haakė, o puolėjui buvo suteikta proga pasitreniruoti su rinktinės žaidėjais išankstinėje rinktinės stovykloje. Visgi, atėjus oficialiam pasiruošimo stovyklos startui jaunuoliui teko atsisveikinti su rinktine, o po šių treniruočių jis neslėpė, kad dėl to liko kiek nusivylęs.
 
„Žaisti už bet kokio amžiaus Lietuvos rinktinę visada yra malonu, tačiau Lietuvos rinktinės treniruotės, kuriose dalyvavau, lyginant su „Boston Bandits“ treniruočių procesu, galėjo būti ir geresnio lygio. Mano nuomone, jos neprilygo klube vykusiam treniruočių procesui“, - pripažino lietuvis.
 
Iš karto po sezono NCDC lygoje, P. Misiukas jau kėlė ir ambicingus planus kitiems metams. Puolėjas bandys patekti į stipriausią JAV jaunimo lygą – USHL, kurios vieno klubo peržiūroje jam jau teko dalyvauti prieš porą metų.
 
„Boston Bandits“ komanda mane kviečia sugrįžti pas juos, tačiau šiemet bandysiu patekti į USHL lygą. Važiuosiu į kelias peržiūras ir sieksiu išsikovoti vietą šioje lygoje. Vienoje šios lygos klubo peržiūroje jau dalyvavau užpernai. Visgi, tą sezoną turėjau peties traumą, o į pačią peržiūrą vykau su kirkšnies trauma.
 
Į atranką atvažiuoja 90 kviestinių žaidėjų, kurie pretenduoja į 10 vietų komandoje. Taip pat ir sezono metu kiekvieną savaitę į komandą atvysta 2-3 žaidėjai, kurie pretenduoja į vietą ekipoje. Lygiai tokia pati atranka vyksta ir NCDC lygoje“, - stipriausių Amerikos jaunimo lygų atrankos ypatumus atskleidė lietuvis.
 
Iki šiol per visą šalies ledo ritulio istoriją USHL lygoje yra žaidę vos du lietuviai: Pijus Rulevičius ir Edgaras Rybakovas. Sėkmingai įveikti didžiulę šios lygos atranką yra tikrai nelengva, tačiau tvirtai ir užtikrintai žingsnius į priekį savo karjeroje JAV jaunimo lygose žengiantis P. Misiukas yra pasiryžęs pasiekti naujas aukštumas, o vieno iš talentingiausių šalies ledo ritulininkų karjerą neabejotinai ir toliau atidžiai seks ir Lietuvos rinktinės treneriai, kurie yra linkę manyti, jog anksčiau ar vėliau P. Misiuką su nacionalinės rinktinės marškinėliais išvysime ir pasaulio čempionatuose.