Titulinis » Naujienos » N.Dauksevičiaus triukas, K.Kubiliaus lemiamas įvartis ir antra iš eilės „Energijos“ pergalė (VIDEO)

N.Dauksevičiaus triukas, K.Kubiliaus lemiamas įvartis ir antra iš eilės „Energijos“ pergalė (VIDEO)

2018-01-06
LRK „Energija“ inf.
 Penktadienį ir šeštadienį Elektrėnuose vykusiose Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynėse Elektrėnų „Energija“ pademonstravo kovingumą ir iškovojo dvi pergales paeiliui.
 
Pirmose tarpusavio rungtynėse „Energija“ 7:1 (1:1, 4:0, 2:0) įveikė Bobruisko „Bobruisk“ ekipą, o antrose, prieš tuos pačius varžovus, po atkaklios kovos triumfavo rezultatu 3:2 (2:0, 0:1, 1:1). Iki šių dviejų rungtynių „Energija“ turėjo nemalonią devynių iš eilės nesėkmių Baltarusijos čempionate seriją.
 
Antrose rungtynėse „Energijai“ pergalę padovanojo Karolis Kubilius, kuris likus žaisti vos keletai minučių iki rungtynių pabaigos pelnė įvartį ir išvedė elektrėniečius į priekį.
 
„Energijai“ pasižymėti pavyko dar pirmame kėlinyje, kuomet po ritulio išmetimo prie varžovų zonos puikią progą išnaudojo Povilas Verenis, išvedęs „Energiją“ į priekį - 1:0.
 
Pirmojo kėlinio pabaigoje prie varžovų vartų įvyko sumaištis, o kovingumą pademonstravęs Donatas Vittė įmušė antrą šeimininkų įvartį.
 
Antrame kėlinyje abi komandos turėjo pakankamai gerų progų pelnyti įvarčius, tačiau abejoms pritrūkdavo tikslumo. Visgi kėlinio pabaigoje „Bobruisk“ ekipos žaidėjai pabėgo į greitą ataką ir nuginklavo Nerijų Dauksevičių (2:0).
 
Trečiame kėlinyje „Energija“ visiškai užvaldė ritulį ir kūrė vieną pavojingą ataką po kitos, tačiau „Bobruisk“ komandos vartininkas atrėmė visus šeimininkų smūgius.
 
Rungtynėms artėjant į pabaigą savo įgūdžius pademonstravo „Energijos“ vartininkas N.Dauksevičius, kuris pasimetė ritulį į orą ir lazda išmušė jį iš savo zonos.
 
Po šio epizodo „Energija“ tik dar labiau užspaudė varžovus jų zonoje, varžovai desperatiškai bandė išmušti ritulį toliau, tačiau po Dovydo Kulevičiaus perdavimo puikų smūgį atliko K.Kubilius, kurio įvartis ir padovanojo „Energijai“ dramatišką pergalę.
 
 
Vakar vykusiose rungtynėse „Energijos“ gretose du įvarčius pelnė P.Verenis, po kartą pasižymėjo Aurimas Gaidauskas, Deividas Kazluskas, Danielius Nomanovas, Eimantas Steponavičius ir Dominykas Škadauskas.
 
Tą kartą antrame kėlinyje už smūgį į galvą iš aikštelės buvo pašalintas A.Gaidauskas, kuris dėl diskvalifikacijos šiandien rungtynes stebėjo iš tribūnų.
 
Tiek pirmose, tiek antrose rungtynėse „Energijos“ vartus gynė N.Dauksevičius.
 
„Energija“ per 36 Baltarusijos aukščiausiosios lygos rungtynes yra iškovojusi 8 pergales ir su 25 taškais žengia dvyliktoje vietoje, tuo tarpu „Bobruisk“ ledo ritulininkai per tiek pat susitikimų džiaugėsi vos viena pergale ir su 6 taškais užima paskutinę, keturioliktą vietą.
 
Kitas rungtynes „Energija“ žais jau Lietuvos čempionate, kai sausio 8-ą dieną Vilniuje susitiks su „Geležinio vilko“ ledo ritulininkais.