Titulinis » Naujienos » Neįtikėtinas Lietuvos jaunimo rinktinės pirmasis kėlinys nustebino net ir mūsų rinktinės trenerį (VIDEO, A.Nikiforovo, M.Griniaus ir L.Lubio komentarai, fotogalerija)

Neįtikėtinas Lietuvos jaunimo rinktinės pirmasis kėlinys nustebino net ir mūsų rinktinės trenerį (VIDEO, A.Nikiforovo, M.Griniaus ir L.Lubio komentarai, fotogalerija)

2019-01-14
hockey.lt inf.
Lietuvos jaunimo (U-20) ledo ritulio rinktinė pergalingai pradėjo pasaulio ledo ritulio čempionato IIA diviziono turnyrą Estijoje, kuomet sekmadienį 6:4 nugalėjo grupės favoritais laikytus britus. Po mūsų šalies atstovų pasiektos pergalės rinktinės nariai neslėpė, jog tai pridės pasitikėjimo savimi, o vyriausiasis treneris atskleidė, jog keturių įvarčių iš pirmojo penketo per pirmąjį kėlinį nesitikėjo ir jis.
 
Vyriausiasis rinktinės treneris Aleksejus Nikiforovas vienu žodžiu apibūdino šį susitikimą bei kalbėjo apie puikią komandinę dvasią bei nuostabų vartininko Lauryno Lubio žaidimą.
 
„Vau, vienas žodis - vau. Mes žinojome, kad žaisime prieš labai gerus įgūdžius turinčią komandą, tačiau taip pat žinojome, kad praėjusiais metais U-18 čempionate jiems atidavėme auksą. Visi žinojo, kad šiandien turime padaryti geriausia ką galime ir mes tai padarėme. Turime puikią komandinę dvasia, ir puikę grupę vyrukų“, - sakė A.Nikiforovas. „Pirmasis greitas įvartis mums davė didelio pasitikėjimo. Žinojau, kad mūsų pirmasis puolėjų trejetas gali pelnyti įvartį, tačiau kad pelnytų keturis įvarčius per pirmą kėlinį - tai kažkas ypatinga. Ši pergalė mums leis pajusti, kad galime eiti toli ir kovoti dėl aukščiausių tikslų, tačiau tai yra komandinis darbas, o šiandien nuostabiai žaidė ir mūsų vartininkas. Dabar mums reikia nusiraminti, pailsėti ir susikaupti rungtynėms su Estija. Visgi po šiandienos pergalės mums atsirado papildomas pasitikėjimas savimi“.
 
Tuo tarpu du įvarčius pelnęs M.Grinius padėkojo sirgaliams bei pažymėjo, kad lietuviai labiau norėjo laimėti nei britai.
 
„Pirmasis įvartis suteikė didelio pasitikėjimo savimi. Visi išėjo gerai pasiruošę, žaidėme nuo pat pirmų minučių ir galbūt britai to nesitikėjo, nes buvo šių rungtynių favoritai“, - kalbėjo M.Grinius. „Labai jautėsi, kad mes labiau norėjome laimėti. Tas pirmas įvartis davė didelio užsivedimo, visi pasitikėjo savimi ir tada sugebėjome tame pirmame kėlinyje žaisti iki pat pabaigos. Vėliau galbūt anglai išėjo su kitu nusiteikimu ir pradėoj žaisti geriau. Manau, kad pirmame kėlinyje jie nežaidė taip gerai, kaip galėjo, o mums ateityje reikėtų labiau vengti kvailų baudos minučių. Didelis ačiū sirgaliams, žaidėjams palaikymo visada reikia, o mūsų fanai yra nuostabūs“.
 
Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinės gretose pripažintas vartininkas L.Lubys teigė, kad su startiniu jauduliu susitvarkyti pavyko puikiai bei atskleidė žaidimo aspektą, kuriame ateityje reikėtų patobulėti. 
 
„Su startiniu jauduliu susitvarkyti pavyko gerai, pirmame kėlinyje nepraleidau nei vieno įvarčio ir buvo viskas gerai“, - sakė L.Lubys. „Po pirmojo praleisto įvarčio niekas nepasikeitė, tiesiog galbūt pradėjo maišyti nuovargis. Manau, kad galbūt po pirmojo puikaus kėlinio vyrai šiek tiek pavargo, todėl kiti du kėliniai klostėsi kitaip. Pirmame kėlinyje juos bombordavome, mušėmė tiek, kiek galėjome, o vėliau žaidėme labiau gynybinį ledo ritulį, apsigynėme ir laimėjome. Kai sirgaliai skanduoja ir palaiko - bėgioja šiurpas per kūną, tiesiog vau. Ateityje mums reikėtų geriau žaisti mažumoje, o visa kita - gana gerai“.
 
Tuo tarpu Didžiosios Britanijos rinktinės treneris Slava Koulikovas pasidžiaugė nepalūžusiais auklėtiniais, kurie sugebėjo antrame ir trečiame kėliniuose sugrįžti į rungtynes.
 
„Po keturių praleistų įvarčių mes patys sukūrėme sau kalną, į kurį galėtume lipti. Dižiaugiuosi žaidėjais, kaip jie sugebėjo sugrįžti antrame ir trečiame kėliniuose. Mes turėjome beveik trigubai daugiau smūgių nei lietuviai, o kitokią dieną mes būtume laimėję rungtynes. Kyla klausimų dėl penktojo lietuvių įvarčio, kuris buvo itin nuviliantis, tačiau mūsų sugrįžimas į rungtynes buvo nepaprastas“, - sakė S.Koulikovas.
 
Kitose čempionato rungtynėse lietuviai pirmadienį 20:00 val. bandys įveikti šeimininkę Estiją, o britai nuo 16:30 val. susikaus su Korėja.
 
A. Nikiforovo, M. Griniaus ir L. Lubio komentarai po rungtynių: 
 
 
Gražiausi rungtynių epizodai: