Titulinis » Naujienos » Nepralaimėjusių nebeliko: "Energija-GV" parklupdė "Hockey Punks" (VIDEO)

Nepralaimėjusių nebeliko: "Energija-GV" parklupdė "Hockey Punks" (VIDEO)

2020-11-19
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionate ketvirtadienį tarpusavyje susikovė dvi pirmenybių lyderės.
 
Vilniaus „Pramogų“ arenoje „Hockey Punks“ klubui po atkaklios kovos teko patirti pirmąjį sezono pralaimėjimą: juos 4:3 nugalėjo „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai. Šis triumfas nugalėtojams leido  dar labiau sustiprinti savo pirmąją poziciją lygoje.
 
Aktyviai rungtynes pradėję „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai jau antrąją susitikimo minutę vienoje iš pirmų savo atakų pelnė įvartį. Po tikslaus Rojaus Plepio perdavimo ritulį į vartus pasiuntė Karolis Fedorovičius (01:56, rez. perd. R. Plepys).
 
Sėkmingą startą elektrėniškiai įtvirtino po pirmosios oponentų pražangos, kai Donatas Kumeliauskas žemu, bet galingu metimu surado tarpą Simo Baltrūno ginamų vartų artimajame kampe ir padvigubino komandos persvarą (06:10, rez. perd. Edgaras Rybakovas).
 
Kiek vėliau „Energija – Geležinis Vilkas“ turėjo progą dar labiau įtvirtinti savo pranašumą, bet pabėgę trise prieš vieną gynėją jie tikslaus metimo atlikti nesugebėjo. Negana to, kiek vėliau gauta pražanga leido jau „pankams“ realizuoti savąją kiekybinę persvarą. Iš aikštės pusiau krašto Mauras Baltrukonis tiksliu šūviu sušvelnino mačo rezultatą (16:59, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Povilas Verenis).
 
Savąjį šansą trise prieš vieną turėjo ir „Hockey Punks“, tačiau nepavyko ir jiems. Viską vienas bandęs išspręsti Povilas Verenis taip ir nerado galimybių atlikti metimą.
 
Prasidėjus antrajam kėliniui vilniečiai dar kartą prasižengė, bet ir žaisdami mažumoje jie sugebėjo sužaisti puikias dvi minutes. Iš pradžių po sėkmingo epizodo gynyboje vienas prieš vartininką pabėgo Rokas Bacevičius, kurio metimą atrėmė Martinas Petiulis, o kitame epizode padėti savo komandai nebegalėjo ir „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininkas. Netoli vartų ritulį perėmęs Martynas Šlikas nieko nelaukdamas metimu atbula ranka išlygino rungtynių rezultatą (22:27).
 
Įpusėjus rungtynėms svečiai susigrąžino persvarą, kai tikslų metimą atliko „Energijos – Geležinio Vilko“ senbuvis Karolis Kubilius (33:07, rez. perd. Dino Mukovozas).
 
Trečiojo kėlinio pradžioje į pavojingą ataką pabėgo Edvinas Boroška, bet „Hockey Punks“ bendromis pastangomis sustabdė oponentų puolėją. Dar vieną galimybę „Energija – Geležinis Vilkas“ turėjo jau mažumoje, tačiau pabėgus dviese prieš vartininką įmušti į S. Baltrūno vartus jiems nepavyko.
 
Ir toliau savo progas švaistę daugkartiniai Lietuvos čempionai neišnaudojo ir trečiajame kėlinyje gautos daugumos, o „pankai“ sugebėjo už tai juos nubausti. Puikiai į greitą ataką išvestas Aliaksejus Kuveka įspūdingai susitvarkė su M. Petiuliu ir po gražaus klaidinamo judesio išlygino mačo rezultatą (52:48, rez. perd. P. Verenis, Laisvydas Kudrevičius).
 
Pagrindiniam rungtynių laikui artėjant prie pabaigos itin nesėkmingai savojo zonoje sužaidę „Hockey Punks“ atstovai patys suteikė oponentams progą susigrąžinti persvarą. Varžovų dovanėlę gavę „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai jos neišvaistė: Edgaras Rybakovas surado Dmitrijų Rabchuką, kuris technišku metimu nuginklavo šeimininkų vartininką (55:32, rez. perd. E. Rybakovas).
 
Per likusią mačo dalį „Hockey Punks“ nariams dar pavyko atlikti itin pavojingą metimą iš toli, bet nei jis, nei likę bandymai tikslo nepasiekė. Sėkmingai gynyboje žaidę svečiai atsilaikė ir pasiekė revanšą už nesėkmę pirmose tarpusavio rungtynėse.
 
 
Po rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ vyriausias treneris Dovydas Kulevičius pasidžiaugė komandos žaidimu ir atskleidė, jog buvo specialiai ruošiamasi šios dienos varžovams.
 
„Noriu pasveikinti komandą su puikia pergale, manau, kad buvo tikrai geros rungtynės. Mes varžovus studijavome, buvo galimybė pamatyti ir šiek tiek jų treniruotės, tai turbūt irgi prisidėjo prie triumfo. Vyrai tikrai kovėsi nuo pirmos minutės iki pat galo. Žinoma, klaidų pasitaiko ir mes jų padarėme, ir jie suklydo – buvo tikrai smagios rungtynės.“
 
Lietuvos čempionato lyderių strategas taip pat pripažino, jog siekė išvarginti varžovus bei atskleidė tai, ką sakė komandai per paskutinę pertraukėlę.
 
„Rungtynes pradėjome keturiais penketais, todėl veikiausiai turėjome daugiau jėgų, nes varžovai naudojo tris penketus. Dėl to auklėtiniams buvo pasakyta žaisti aktyviai, išvarginti varžovus, kad rungtynių pabaigoje turėtume daugiau jėgų.
 
Per paskutinę pertraukėlę sakiau žaidėjams, kad nelystų į kampus jei pralaimėsime numetimą, buvo prašoma, jog visi laikytųsi priešvartyje. Taip pat norėjau, kad laimėjus įmetimą nebūtų metama tiesiai į tuščius vartus, kad nebūtų prametimo: būtent taip Rolandas Aliukonis ir padarė. Kol lengvai paleistas ritulys nuskriejo iki vartų, nors ir nepelnėme įvarčio, rungtynės taip ir baigėsi.“
 
Tuo tarpu kalbėdamas apie sudėties komplektaciją D. Kulevičius dar kartą pasidžiaugė tuo, kaip sėkmingai kartu žaidžia „Geležinio Vilko“ mokyklos jaunimas ir vyresni žaidėjai.
 
„Jaunimą gerai pažįstu, su jais jau dirbau pernai ir jie labai gerai įsiliejo į komandą. Mūsų jaunimas neblogai atrodo, gerai žaidžia tiek rungtynėse, tiek treniruotėse. Į kitus penketus įliejome veteranų ir dabar visi puikiai dirba, vieni kitų klauso ir dėl to toks gaunasi rezultatas.“
 
„Energijos – Geležinio Vilko“ puolėjo Timono Mažulio teigimu šiandien „Energija – Geležinis Vilkas“ buvo puikiai pasiruošusi rungtynėms.
 
„Buvome nusiteikę laimėti, tai džiaugiamės pergale ir visi esame patenkinti rezultatu. Žinoma, galėtume patobulėti ir pagerinti rezultatą, bet pergalę pasiekėme ir dėl to esame laimingi.
 
Mes žinome kaip žaidžia varžovai, su treneriu prieš rungtynes aptarėme kaip jie žaidžia daugumą, įsivaizdavome kaip jie žais ir sustodavome taip kaip reikia. Manau, kad buvome gerai pasiruošę.“
 
Kalbėdamas apie baudos minutes ledo ritulininkas teigė, jog jų kiekį galima sumažinti šiek tiek padirbėjus fiziškai.
 
„Viskas prasideda nuo disciplinos. Reikia šiek tiek patobulėti, pabėgioti ir jei pasivysime varžovus, nebedarysime tiek baudų, kurių galėtume išvengti.“
 
Šiame sezone T. Mažuliui tenka žaisti ir su gerai pažįstamu jaunimu, ir su gerokai vyresniais žaidėjais. Puolėjo teigimu, indėlį į komandos rezultatus įneša tiek vieni, tiek ir kiti.
 
„Šitą jaunimą pažįstu jau seniai, man su jais žaisti labai patinka. Matau, kad jie nori tobulėti ir žaisti, tad labai smagu matyti, jog jie bėga į priekį ir netgi muša įvarčius. Jiems galiu palinkėti tik žaisti taip ir toliau.
 
 Su veteranais žaisti labai gerai, jie tobulina mūsų žaidimą, vis pataria kaip sužaisti geriau, kur sužaisti ramiau. Į komandą jie įneša daug naudos.“
 
Kalbėdamas apie komandos tikslus „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovas neslėpė, jog mintyse tik viena vieta.
 
„Be kalbų – mūsų tikslas auksas ir tik auksas.“
 
Pirmąjį pralaimėjimą patyrusios „Hockey Punks“ komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras po rungtynių apgailestavo, jog jo komandai nepavyko parodyti geriausio savojo žaidimo.
 
„Pralaimėjome, nes sutikome gerą varžovą. Mano manymu jie rungtynes pradėjo geriau, todėl mes turėjome visas rungtynes juos vytis. Turėjome šansą, paskutiniame kėlinyje išlyginome rezultatą, bet klysta visi ir taip jau gavosi. Manau, kad šias rungtynes jiems sekėsi geriau ir mes nebuvome tokie, kuriais mes turėtume būti. Ar nusiteikimas, ar kažkas kita įtakojo tam, jog mes nebuvome patys geriausi, kuriais galėtume būti.“
 
Po rungtynių treneris nenorėjo sureikšminti gautų baudos minučių ir pabrėžė psichologinį faktorių.
 
„Nesakyčiau, jog gavome per daug baudos minučių – jei neskaičiuotume 10 minučių drausminės nuobaudos, gavome jų lygiai tiek pat, kiek ir varžovai. Žaidžiant su apylygiu varžovu gauti lygų minučių kiekį yra labai normalu. Tiesiog mes savo viduje jaučiame, jog rungtynėse nebuvome visiškai atsidavę. Manau, kad tai yra psichologiniai dalykai, o ne fizika ar technika. Galbūt šiandien jie norėjo labiau nei mes.“
 
Jau kitą savaitgalį „Hockey Punks“ kausis Baltijos ledo ritulio lygos turnyre, o prieš jį vilniečiai žada stiprintis ir kautis dėl vietos finaliniame ketverte.
 
„Baltijos lygai stiprinsime savo gretas keliais žaidėjais. Keli jų prisijungs iš kitų komandų, taip pat laukiame ir sugrįžtančių iš darbų, tad stengsimės būti patys stipriausi. Šiandien dėl nugaros skausmų negalėjo žaisti Aivaras Bendžius, bet mes tikimės, jog iki Baltijos lygos viskas susitvarkys. Treniruojamės toliau ir tikimės, jog Baltijos lygos etapui būsime patys stipriausi. Tikslas turnyre – žengti į kitą etapą.“