Titulinis » Naujienos » Nepriekaištingas N. Ališausko pasirodymas - rekordinis laikas ant ledo ir rezultatyvus perdavimas (VIDEO)

Nepriekaištingas N. Ališausko pasirodymas - rekordinis laikas ant ledo ir rezultatyvus perdavimas (VIDEO)

2018-10-18
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės gynėjas Nerijus Ališauskas tęsia savo puikių mačų seriją Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) – ketvirtadienį jis į savo sąskaitą jis įsirašė dar vieną rezultatyvumo balą bei pagerino savo sužaistų minučių sezono rekordą.
 
19-ojo KHL turo rungtynėse sėkmingas lietuvio žaidimas leido Rygos „Dinamo“ išvykoje 3:2 parklupdyti Maskvos „Spartak“ ekipą ir į savo sąskaitą įsirašyti du labai reikalingus taškus.
 
Įpusėjus trečiajam kėliniui rezultatas dar buvo lygus, tačiau tuomet N. Ališauskas atliko galingą metimą iš toli, o ritulį nežymiai prilietęs Kevinas Clarkas nukreipė jį į vartus. Tai buvo pirmasis gynėjo šio sezono rezultatyvus perdavimas per šešis sužaistus mačus, o be jo savo sąskaitoje jis turi ir vieną įvartį.
 
Pirmajame penkete rungtyniavęs N. Ališauskas šiame mače ant ledo praleido 22:23 min. bei pagerino savo sezono sužaistų minučių rekordą, o iki absoliutaus savo karjeros rekordo šioje lygoje jam pritrūko vos 11 sekundžių. Negana to, be įprasto laiko komandai rungtyniaujant mažumoje, šįkart lietuviui nuolatos buvo suteikiama galimybių pasirodyti ant ledo ir komandai išnaudojant kiekybinę persvarą, o rezultatyvioje atakoje jis ryškų vaidmenį atliko būtent komandai žaidžiant daugumoje.
 
Be rezultatyvaus perdavimo mūsų šalies atstovas taip pat kartą metė į vartus, triskart blokavo varžovų metimus bei atliko vieną jėgos veiksmą.
 
17-tą tašką per 19-ką rungtynių surinkusi „Dinamo“ KHL vakarų konferencijoje išliko devintoje pozicijoje, tačiau nuo septintoje-aštuntoje pozicijoje žengiančių „Spartak“ ir „Slovan“ komandų ji atsilieka vos tašku, o už pastarąją ekipą ji yra sužaidusi vienu susitikimu mažiau.