Titulinis » Naujienos » NHL naujokų birža: kada išgirsime lietuvišką pavardę? (2 VIDEO)

NHL naujokų birža: kada išgirsime lietuvišką pavardę? (2 VIDEO)

2015-06-29
iihf.com, hockey.lt informacija
 Praėjusią savaitę NHL naujokų biržoje didesnių netikėtumų neįvyko. Pirmuoju numeriu pašauktas 18-metis Connor`as McDavid`as, kuris Kanados 20-mečių rinktinėje išdarinėjo stebuklus ir NHL lygoje gins Edmontono „naftininkų“ spalvas.
 
Pirmajame dešimtuke aukščiausiu numeriu iš europiečių pašauktas čekas Pavelas Zacha, kuris taps Dainiaus Zubraus komandos draugu „Devils“ klube. Į Filadelfiją keliaus 8-asis biržos numeris rusas keturis metus JAV žaidžiantis gynėjas Ivanas Provorovas, kurį patys rusai pripažįsta kaip amerikietiško ledo ritulio atstovą, šveicaras Timo Meieris gavo 9 numerį ir bilietą į San Chose, o 19-metis suomis Mikko Rantanenas iš Tado Kumeliausko komandos Turku TPS keliasi į Koloradą.
 
Daug įdomesni buvo vėlesni, antrosios dienos biržos šaukimai, kur buvo galima tikėtis egzotiškesnių pavardžių. Taip ir atsitiko. NHL duris pirmą kartą pravėrė Kinijoje gimęs ledo ritulininkas Andongas Songas buvo pašauktas 6-ajame rate (172 šaukimas) ir dabar priklauso Niujorko „Islanders“ klubui.
 
Tokia pati sėkmė teko ir Danijoje gimusiam Danieliui Sprongui, kurį antrajame rate (46 šaukimas) pakvietė Pitsburgo „Penguins“ klubas.
 
Kaimynai latviai išgirdo tris širdžiai mielas pavardes, kai trečiame rate 68 šaukimu puolėjas Martins Dzierkals savo pavardę išgirdo iš Toronto „klevo lapų“ atstovų, taip pat Rygos „Riga-2“ komandos atstovas, gynėjas Karlis Cukste buvo pašauktas 5 rate 130 šaukimu San Chose „ryklių“ komandos. San Chose kviečia ir dar vieną latvį, puolėją Rudolfą Balcerį, kuris praėjusį sezoną žaidė Norvegijos „Stavangerio“ klube.
 
Penktame rate, 136 šaukimu Kalgario „Flames“ pakvietė baltarusį Pavelą Karnauchovą, kuris ir žaidė Kalgario jaunimo komandoje.
 
NHL biržoje savo pavardę išgirdo ir vienas vokietis. Be jų NHL naujokų renginyje iš europiečių buvo pakviesti 4 šveicarai, 5 slovakai, 11 čekų, 13 suomių, 17 rusų, 20 švedų.
 
Paskutinį kartą NHL biržoje Lietuvoje gimęs ledo ritulininkas buvo pakviestas 1996 metais, kai 15 šaukimu skambėjo D.Zubraus pavardė. Geriausią „rezultatą“ yra pasiekęs D,.Kasparaitis, kuris 1992 metais buvo pakviestas 5 numeriu.