Titulinis » Naujienos » Nukraujavusi „Energija“ garbingai priešinosi Gomelio klubui

Nukraujavusi „Energija“ garbingai priešinosi Gomelio klubui

2016-02-05
Sportas.lt informacija
Vos 12 aikštės žaidėjų ir 2 vartininkus į Gomelį nusivežusi Elektrėnų „Energijos“ komanda nesileido triuškinama Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse. Elektrėniškiai penktadienį po atkaklios kovos 1:3 (1:2, 0:0, 0:1) nusileido vienai iš favoričių – Gomelio „HC Gomel-2“ komandai.
 
Jau antrąją rungtynių minutę ritulį į „Energijos“ vartus pasiuntė Jevgenijus Šulženko (1:16 min.), bet „Energijai“ kėlinio viduryje pavyko išlyginti rezultatą. Lukas Manomaitis ir Vytautas Jagelavičius tiksliai asistavo Edvinui Boroškai (10:22), kuris nuginklavo šeimininkų vartininką.
 
„HC Gomel-2“ iniciatyvą susigrąžino po Maksimo Gromovo (17:38) įvarčio. Antrajame kėlinyje abi komandos žaidė korektiškai ir rezultatas liko nepakitęs. Paskutiniame rungtynių trečdalyje „Energija“ jau užsidirbo tris pražangas ir tuo pasinaudojo Antonas Točilkinas (41:07), pasižymėjęs žaidžiant daugumoje. Per likusį rungtynių laiką elektrėniškiams daugiau pasižymėti nepavyko. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Donatas Žukovas.
 
„Energija“ (51 tšk.) turnyrinėje lentelėje užima 5-ą vietą, o „HC Gomel-2“ (74 tšk.) jau aišku, jog liks 2-oje pozicijoje tarp 10 komandų.
 
Šeštadienį Gomelyje šios dvi komandos susitiks dar kartą.