Titulinis » Naujienos » NVLRL pirmenybėse - favoritų kluptelėjimai

NVLRL pirmenybėse - favoritų kluptelėjimai

2018-10-30
Gintaras Brazdžionis
Šiame sezone Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje (NVLRL) komandos savo divizionuose sužaidė skirtingą rungtynių skaičių. Jau pirmenybių starte užfiksuoti kiek netikėti rezultatai.
 
Pačioje jauniausioje U-10 amžiaus grupėje varžosi daugiausia – keturiolika kolektyvų. Aukščiausiame divizione kovoja aštuonios komandos, o antrajame – šešios.
 
Pirmauja favoritai
 
Stipriausiame jauniausios amžiaus grupės divizione komandos favoritės kol kas pateisina savo statusą. Pirmauja Vilniaus „Geležinio vilko“ jaunieji ledo ritulininkai, laimėję visus šešis susitikimus. Vos viena pergale mažiau turi Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“ komanda. Šios dvi pirmaujančios ekipos jau žaidė tarpusavio rungtynes, kurių pagrindinis laikas nugalėtojo neišaiškino. Pratęsime geriau sekėsi vilniečiams, kurie vieninteliai iš aštuonių kolektyvų šiame sezone dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.
 
Įspūdinga elektrėniškių pergalė
 
U-12 amžiaus grupėje, kur rungtyniauja devynios ekipos, pirmenybių starte užfiksuotas kiek netikėtas rezultatas. Vieni iš šios amžiaus grupės favoritų – Vilniaus „Geležinio vilko“ jaunieji ledo ritulininkai išvykoje 4 įvarčių skirtumu 2:6 (1:2, 0:3, 1:1) nusileido Elektrėnų Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos auklėtiniams.
 
Vilniečių ekipos žaidėjas Simas Ignatavičius pelnė pirmąjį mačo įvartį. Vėliau svečių žaidimas visiškai subyrėjo, o šeimininkai pelnė 5 įvarčius be atsako. Po dviejų kėlinių elektrėniškiai pirmavo 5:1. Paskutiniajame kėlinyje abi komandos pelnė po įvartį, bet nugalėtojas jau niekam nekėlė abejonių.
 
Trenerių komentarai
 
Abiejų komandų treneriai po šio susitikimo portalui hockey.lt pakomentavo rungtynes.
 
„Įtemptai ruošiamės šiam sezonui, žaidėme keletą draugiškų rungtynių. Vaikinai sparčiai tobulėja, o tam padeda dalyvavimas atvirajame Latvijos čempionate. Pergalė džiugina, nes „Geležinį vilką" retai kada pavyksta įveikti. Svarbiausia dabar neužmigti ant laurų, negalvoti, kad jau viską mokame ir žaidžiame tobulai. Stengsimės kovoti dėl medalių, bet kol kas dar anksti apie tai galvoti, nes pirmenybės ką tik prasidėjo“, - sakė mačą laimėjusios komandos strategas Dovydas Kulevičius.
 
„Vaikinai labai norėjo laimėti, bet per daug jaudinosi ir darė klaidų. Varžovai nebuvo neįveikiami, tiesiog jie puikiai išnaudojo progas, o mes to, deja, nepadarėme. NVLRL pirmenybės ką tik prasidėjo, todėl nieko baisaus neįvyko. Mūsų tikslas išlieka kovoti dėl pirmosios vietos ir jį bandysime įgyvendinti. Manau, kad kitose rungtynėse žaisime sėkmingiau“, - sakė „Geležinio vilko“ treneris Edgaras Rybakovas.
 
Nepaisant kluptelėjimo pirmenybių starte, „Geležinis vilkas“ ir toliau lieka vienu iš pagrindinių favoritų į aukščiausius apdovanojimus. Be vilniečių, į prizines vietas turėtų pretenduoti Elektrėnų Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokykla, HC „Klaipėda“ ir Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“. 
 
Panašaus pajėgumo komandos
 
Pačia lygiausia pagal pajėgumą galima laikytu U-14 amžiaus grupę, kurioje varžosi šešios ekipos.
 
Turnyro lentelės viršūnėje kol kas HC „Klaipėda“, laimėjusi visus tris susitikimus. Trenerio Andrejaus Savičevo auklėtiniai pirmenybių starte išvykoje 9:3 (4:0, 3:2, 2:1) įveikė Elektrėnų D. Kasparaičio LRM, o po to namuose du kartus – 9:5 (2:2, 3:2, 4:1) bei 8:6 (1:2, 2:0, 5:4) nugalėjo komandą iš Baltarusijos „Gardinas 2006“.
 
HC „Klaipėda“ trenerio A. Savičevo sėkmingas jo auklėtinių startas nė kiek nenustebino.
 
„Šioje amžiaus grupėje turime gerą komandą, kuri pajėgi kovoti dėl pirmosios vietos. Trys pergalės pirmenybių starte džiugina, bet kol kas per mažai dar rungtynių sužaista, kad galėtume daryti gilesnes išvadas“, - teigė A. Savičevas.
 
Favoritai suklupo
 
Pačioje vyriausioje Jaunių lygoje kiek netikėtai dvi nesėkmes patyrė vieni iš favoritų Kauno „Baltų ainių“ ledo ritulininkai. Pirmąsias naujojo sezono rungtynes kauniečiai žaidė Klaipėdoje.
 
Labai atkakli kova vyko uostamiestyje tarp HC „Klaipėda" ir Kauno „Baltų ainių". Nors pirmąjį susitikimo įvartį pelnė svečiai, aikštės šeimininkai trečiojo kėlinio pradžioje  pirmavo rezultatu 4:2. Kauniečiai pelnė du įvarčius ir išlygino rezultatą - 4:4. Likus žaisti pusantros minutės iki finalinės sirenos "Klaipėdos" žaidėjas Anatolijus Sedura vėl išvedė savo komandą į priekį. Bandydami gelbėtis kauniečiai savo vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, bet ir tai nepadėjo. Iki mačo pabaigos likus žaisti vos vieną sekundę į tuščius varžovų vartus ritulį pasiuntęs Jokūbas Minelga užtvirtino klaipėdiečių pergalę.
 
Lygios rungtynės
 
Abiejų ekipų treneriai po susitikimo sakė, kad rungtynes galėjo laimėti tiek vieni, tiek kiti.
 
„Nors šį sykį žaidėme ne stipriausios sudėties, bet turėjome galimybių laimėti. Jeigu atvyksta pastiprinimas iš Kaliningrado, mes turime du labai stiprius penketus ir galime dėl pergalės kovoti su bet kuo. Jeigu nėra žaidėjų iš Kaliningrado, tuomet jėgų rungtynių pabaigoje pradeda stigti. Kol kas dar trūksta susižaidimo, kai kada darome nereikalingas klaidas", - portalui hockey.lt sakė kauniečių komandos strategas Benas Jakšys.
 
HC „Klaipėda" treneris Andrejus Savičevas pagyrė savo auklėtinius už kovingumą  ir išskyrė puikiai žaidusį savo komandos vartininką.
 
„Šioje amžiaus grupėje mums sunku surinkti kelis penketukus, todėl komandoje rungtyniauja keletas ledo ritulininkų iš jaunesnės U-14 amžiaus grupės. Susitikime su kauniečiais nebuvo lengva, bet vaikinai kovojo pasiaukojančiai, o itin pagirtinai žaidė komandos vartininkas Domas Makarevičius.   Manau, kad per daug dažnai pažeisdavome taisykles ir nemažai laiko buvome priversti žaisti mažumoje“, - mačą pakomentavo A. Savičevas.
    
„Baltų ainių“ komandai taškų nepavyko pelnyti ir antrose rungtynėse Vilniuje. Kauniečiai 3:5 (0:2, 3:1, 0:2) pralaimėjo Vilniaus „Geležinio vilko“ komandai. 58-ąją rungtynių minutę rezultatas dar buvo lygus 3:3, bet po to aikštės šeimininkai pelnė du įvarčius ir iškovojo pergalę.
 
Laimėjusios ekipos treneris Tomas Kaminskas teigė, kad aikštėje vyko lygi kova, bet rungtynių pabaiga jo auklėtiniams susiklostė sėkmingiau.
 
„Sunkios rungtynės, kurių laimėtojas sprendėsi paskutinėmis mačo minutėmis. Keletas mūsų komandos žaidėjų atstovauja „Geležinio vilko“ vyrų ekipai Lietuvos suaugusiųjų čempionate ir tai padeda vaikinams sparčiau tobulėti. Mūsų tikslas – kovoti dėl pirmosios vietos“, - po susitikimo sakė T. Kaminskas.
 
Nepaisant dviejų pralaimėjimų pirmenybių starte, kauniečių treneris Benas Jakšys teigė, kad komandos uždavinys lieka tas pats, koks buvo prieš sezoną .
 
„Nepaisant nesėkmingos pradžios, mes sieksime būti pirmi. Pirmenybės dar tik prasideda, todėl dar bus šiek tiek laiko pagerinti savo žaidimą. Mūsų komanda dalyvauja ir atvirajame Latvijos čempionate, kur tikslai iškelti kuklesni. Latvijoje pirmenybėse varžosi 17 komandų, o mes sieksime patekti į pirmąjį aštuntuką ir kovoti atkrintamosiose varžybose“, - hockey. lt sakė B. Jakšys.