Titulinis » Naujienos » NVLRL pirmenybėse aiškėja lyderiai

NVLRL pirmenybėse aiškėja lyderiai

2018-12-02
Gintaras Brazdžionis, NVLRL informacija
Nors Nacionalinėje vaikų ledo ritulio lygoje (NVLRL) komandos savo divizionuose sužaidė skirtingą rungtynių skaičių, jau aiškėja pirmenybių lyderiai. Mažėja komandų, kurios šiame sezone rungtyniauja neprarasdamos taškų.
 
Du lyderiai
 
Stipriausiame jauniausios amžiaus grupės divizione Vilniaus „Geležinio vilko“ ir Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“ komandos pateisina savo favoričių statusą. Abi ekipos užtikrintai laimėjo paskutiniąsias savo rungtynes.
 
Klaipėdoje vykusiame ture kaliningradiečiai laimėjo visus tris žaistus susitikimus. Jaunieji Rusijos ledo ritulininkai rezultatu 10:1 nugalėjo Elektrėnų Dariaus Kasparaičio LRM, 6:1 – HC „Klaipėdą“ ir 9:2 – Kauno „Griunvaldą/Baltų ainius“.
 
Kiek anksčiau šalies sostinėje vykusiame ture „Geležinio vilko“ komanda į savo sąskaitą taip pat įsirašė tris pergales. „Geležinis vilkas“ 4:2 įveikė Vilniaus SLRA, 13:1 - Elektrėnų D. Kasparaičio LRM ir 7:1 - HC „Klaipėdą“.
 
U-10 amžiaus grupėje vienintelė „Geležinio vilko“ komanda dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Tiesa, vieno taško jau anksčiau neteko vilniečiai, kai susitikime su „Jantarnaja zvezda“ pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis. Pratęsime geriau sekėsi vilniečiams, kurie iškovojo pergalę.
 
Šioje amžiaus grupėje pirmauja Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“, pasiekusi 11 pergalių per 12 susitikimų. Vilniaus „Geležinis vilkas“ laimėjo visus 9 susitikimus.
 
Taškų neprarado tik elektrėniškiai
 
U-12 amžiaus grupėje centrinės turo rungtynės vyko Elektrėnuose, kur susitiko iki tol taškų dar nepraradusios komandos – vietos D. Kasparaičio LRM ir Kaliningrado „Jantarnaja zvezda“. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus 2:2, o po antrojo šeimininkai pirmavo vos vieno įvarčio persvara – 4:3. Paskutiniajame kėlinyje elektrėniškiams po įvartį pelnė Mykolas Škadauskas ir Ignas Kaupaitis, o  D. Kasparaičio LRM komanda šventė gražią pergalę rezultatu 6:3.
 
Po pergalės prieš kaliningradiečius, Elektrėnų D. Kasparaičio LRM ekipa šioje amžiaus grupėje tapo vienintele komanda, nepraradusia nė vieno taško. Penkias pergales iš tiek pat galimų turi HC „Klaipėda“, bet uostamiesčio komanda vieną susitikimą prieš Vilniaus „Geležinį vilką“ laimėjo po baudinių serijos ir neteko vieno taško. Šios keturios komandos realiai pretenduoja į prizines vietas.
 
Pergalės dviženkliu skirtumu
 
Dvi įspūdingas pergales pasiekė kaimyninės Baltarusijos komanda „Gardinas – 2006“.  Per pirmuosius keturis naujojo sezono susitikimus laimėję vos kartą, baltarusiai namuose kaip reikiant pasismagino rungtynėse su Vilniaus „Hockey Punks“ komanda ir į savo sąskaitą įsirašė dvi pergales. Pirmąjį susitikimą „Gardinas – 2006“ laimėjo 29:0, o antrąjį – 18:1. „Gardinas – 2006“ dalyvauja ne tik NVLRL pirmenybėse, bet ir Baltarusijos čempionate, kurio lygis žymiai aukštesnis. Šiose rungtynėse baltarusiai žaidė stipriausios sudėties ir iškovojo dvi pelnytas pergales. Rezultatas 29:0 – kol kas pats didžiausias šių metų NVLRL pirmenybėse.   
 
 U-14 amžiaus grupėje be pralaimėjimų kol kas žengia jungtinė Kauno „Baltų ainių“ – Šiaulių „Šaulio“ komanda bei HC „Klaipėda“. Kauniečiai laimėjo penkis susitikimus iš tiek pat galimų, o klaipėdiečiai keturis. Paskutinėse rungtynėse Kauno „Baltų ainių“ – Šiaulių „Šaulio“ komanda 19:0 nugalėjo Vilniaus „Hockey Punks“. Pirmaujanti „Baltų ainių“ - „Šaulio“ komanda per 5 susitikimus į varžovų vartus įmušė net 53 įvarčius, o į savuosius praleido vos 7.
 
Pirmauja „Geležinis vilkas“
 
Vyriausioje Jaunių lygoje ir toliau nuo savo persekiotojų tolsta vienvaldis lyderis Vilniaus „Geležinis vilkas“. Trenerio Tomo Kaminsko auklėtiniai du kartus nesunkiai įveikė Kaliningrado „Feniks“ ledo ritulininkus. Pirmąsias tarpusavio rungtynes vilniečiai laimėjo rezultatu 9:0, o antrąsias – 6:2.
 
Jaunių lygoje, kur varžosi keturios komandos be pralaimėjimų rungtyniauja Vilniaus „Geležinis vilkas“, laimėjęs visus šešis susitikimus. Tiesa, vieną tašką trenerio Tomo Kaminsko auklėtiniai jau prarado, kai susitikime su Kauno „Baltų ainiais“ pergalę šventė ne per pagrindinį rungtynių laiką, o po baudinių serijos.