Titulinis » Naujienos » "Opa opa į Europą": Edgaras Protčenka išvyksta į Austriją

"Opa opa į Europą": Edgaras Protčenka išvyksta į Austriją

2017-07-01
sportas.lt informacija
 Vienas perspektyviausių Lietuvos ledo ritulio gynėjų 20-metis Edgaras Protčenka artimiausią sezoną praleis aukštesniame lygyje nei anksčiau.
 
Elektrėnų „Energijoje“ žaidęs ir Lietuvos vyrų rinktinėje sužibėjęs E.Protčenka pasirašė kontraktą su Kicbiuhelio „EC Kitzbuheler“ klubu iš Austrijos, kuris žaidžia Alpių ledo ritulio lygoje („AlpsHL“).
 
„Pasirinkau šį klubą, nes žaisdamas „AlpsHL“ pirmenybėse galėsiu toliau tobulėti ir žengti žingsnį į priekį savo karjeroje. Tikiuosi greito, fizine jėga paremto žaidimo ir daug atkaklių rungtynių“, - ofcialiai klubo svetainei sakė E.Protčenka.
 
„Edgaras yra jaunas gynėjas iš Lietuvos, kuris jau turi patirties ir vyrų rinktinėje. Jis yra fiziškai stiprus žaidėjas, kokio mes ir ieškojome“, - pažymėjo „EC Kitzbuheler“ treneris Joe Westas.
 
„AlpsHL“ praėjusį sezoną žaidė 16 klubų: 8 iš Italijos, 7 iš Austrijos ir 1 iš Slovėnijos. Tiesa, 8 stipriausi Austrijos klubai rungtyniauja EBEL pirmenybėse.
 
„EC Kitzbuheler“ praėjęs sezonas nebuvo sėkmingas. Komanda Alpių lygoje užėmė priešpaskutinę – 15-ą – vietą.
 
E.Protčenka po solidaus žaidimo „Energijoje“ ypač sėkmingai pasirodė pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyre.
 
Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavęs gynėjas per 5 mačus įmušė 1 įvartį ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.
 
Kiek anksčiau E.Protčenka su Lietuvos jaunimo rinktine iškovojo pasaulio čempionato II-ojo diviziono A grupės auksą. Per 5 rungtynes gynėjas pelnė 1 įvartį bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.