Titulinis » Naujienos » P. Gintautas: labai malonu pelnyti įvartį ir suteikti komandai šansą toliau kautis (VIDEO)

P. Gintautas: labai malonu pelnyti įvartį ir suteikti komandai šansą toliau kautis (VIDEO)

2019-05-04
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė šiandien į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius tris taškus pasaulio ledo ritulio IA divizione. Pergalingo rungtynių įvarčio autorius Paulius Gintautas po šio susitikimo kalbėjo apie protingą sužaidimą, įvartinę situaciją bei apibūdino, koks jausmas užklumpa pasižymėjus ir išgirdus įvarčio dainą.
 
„Šiandien mes tiesiog turėjome žaisti protingai, ką mes, mano nuomone, ir padarėme. Kai kuriais momentais mes juos net ir apibėgdavome, ko aš asmeniškai tikrai nesitikėjau, kad galiu padaryti. Ačiū Dievui, paėmėme tris taškus ir rytoj kovosime dėl trečiosios pozicijos“, - po šio mačo kalbėjo „Comet“ puolėjas.
 
Kalbėdamas apie minties prieš rytojaus susitikimą su slovėnais lietuvis visų pirma išskyrė poilsio svarbą prieš būsimą mačą.
 
„Šiuo metu visos mintys apie tai, kad reikia pailsėti. Šiame mače atiduota labai daug emocijų ir dabar reikia tiesiog pailsėti, išsimiegoti ir rytoj eiti į kovą. Ten jau bus kaip bus.“
 
Paprašytas prisiminti savo įvartį 23-ejų metų ledo ritulininkas norėjo pagirti tiek perdavimą atlikusį Artūrą Katulį, tiek ir prie atakos savo judėjimu prisidėjusį Ugnių Čižą.
 
„Ar prisimenu savo įvartį? Tiesiog atsimenu, kad Katulis perėmė ritulį ir aš atsidūriau laisvas. Sušaukiau, kad man duotų perdavimą, jį gavau ir pavyko pelnyti įvartį. Perdavimas buvo labai geras, o taip pat puikų darbą nudirbo Ugnius Čižas, kuris atsistojo prieš vartus ir uždengė vartininkui vaizdą. Gali būti, kad įvartį pelnė jis pats – nežinau ar ritulys į jį pataikė.“
 
Kalbėdamas apie emocijas po įvarčio išgirdus Lietuvos rinktinės įvarčio dainą, P. Gintautas neslepia, jog tai primena malonius prisiminimus atnešantį Kaune pernai įvykusį čempionatą.
 
„Išgirdęs įvarčio dainą pagalvoju, kad šią dainą leisdavo Kaune, kur mes laimėdavome, tad čia leidžiant ją būtent prisimenu Kauną ir čempionatą namuose. Labai malonus jausmas pelnyti įvartį ir duoti komandai šansą kovoti toliau.“