Titulinis » Naujienos » Panevėžys ir be žiemos pagalbos jau džiaugiasi ledu

Panevėžys ir be žiemos pagalbos jau džiaugiasi ledu

2016-02-07
hockey.lt informacija
 Panevėžyje oficialiai atidaryta Panevėžio ledo arena, kuri nepriklausomai nuo žiemos kaprizų, galės džiuginti miestiečius šaltuoju metų laiku.
 
Nė metų netrukęs projektas įgyvendintas per rekordinius terminus. Praėjusių metų pavasarį pradėję darbus panevėžiečiai jau džiaugiasi dirbtiniu ledu po stogu atviromis sienomis.
 
Trimis dalimis finansavę projektą panevėžiečiai sulaukė 119 tūkstančių eurų paramos iš savivaldybės, 100 tūkstančių – iš Nacionalinės ledo ritulio lygos, ir tiek pat iš privataus rėmėjo.
 
Panevėžio miestas daug prisidėjo ir prie arenos įrengimo darbų netiesiogiai, kadangi teko iškelti po arena buvusią šildymo trasą, įrengti lietaus kanalizaciją.
 
 
Atidaryme pasidžiaugta, jog ir žiemos metu panevėžiečiai turės pramogą gryname ore. Taip pat pastebėta, jog tokia arena turėtų tapti pavyzdžiu visiems miestams, jog palyginti nebrangiai galima įsirengti žiemos pramogų centrą.
 
"Panevėžio arena yra ledo ritulio šeimos kūdikis. Dalinės lėšos, skirtos projektui įgyvendinti yra pasaulio čempionato Vilniuje 2014 m. pelnas, kurį sukūrė rinktinės žaidėjai, fanai, organizatoriai, savanoriai. Didžiausios pagarbos, žinoma, yra vertas panevėžietis Artūras Blažinskas su komanda, už idėjos nuoseklų įgyvendinimą. Miesto valdžia ištesėjo pažadus ir pritarė, kad tai tik kelio pradžia - mieste turi būti ir bus sukurtos sąlygos žiemos sporto šakų vaikų ir jaunimo ugdymui. Tuo tikime ir to linkime“,- po atidarymo sakė asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ prezidentas Petras Nausėda.
 
Po atidarymo arena buvo atidaryta miestiečiams, kurie nustatytomis valandomis ja galės naudotis nemokamai.
 
Ateityje Panevėžyje planuojama įkurti ledo ritulio mokyklą.
 
„Dabar svarstome, koks turėtų būti vaikų ledo ritulio mokyklos modelis. Žinoma, iki pavasario, kol veiks arena, stebuklų nesukursime, tačiau rudeniui tikimės turėti naują organizaciją. Klausimų daug, tačiau turėtume išspręsti vaikų užimtumo klausimą“,- sakė Panevėžio ledo arenos vadovas ir „Olimpo“ klubo atstovas Artūras Blažinskas.
 
Lietuvoje tai bus jau keturiolikta ledo ritulio aikštelė. Dengtas arenas turi Klaipėda, Šiauliai, Mažeikiai, Kaunas (2), Elektrėnai, Vilnius (2). Dirbtinio ledo aikštelė yra Rokiškyje. Atviros, natūralaus ledo aikštelės įrengtos Utenoje, Juodupėje (Rokiškio raj.), Balsiuose (Marijampolės raj.), Kintuose (Šilutės raj.).