Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: aiškios į elitą sugrįžtančios rinktinės ir galimi Lietuvos rinktinės scenarijai paskutiniame ture (VIDEO)

Pasaulio čempionatas: aiškios į elitą sugrįžtančios rinktinės ir galimi Lietuvos rinktinės scenarijai paskutiniame ture (VIDEO)

2019-05-04
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionate šeštadienį buvo sužaistos dvi priešpaskutinio turo rungtynės, po kurių jau aiškios ir abi į elitinį divizioną patekusios rinktinės. Smagu, kad prie tokio rezultato bene labiausiai prisidėjo ir staigmeną pateikę Lietuvos ledo ritulininkai.
 
Po trijų pralaimėjimų iš eilės Lietuvos ledo ritulininkai galingai priminė, kad šiame divizione jie nėra tik žiūrovai. Prieš šį susitikimą puikias pozicijas turėję Korėjos atstovai norėdami tęsti kovą dėl pirmų dviejų vietų turėjo iškovoti tris taškus prieš taškų dar neturinčią komandą, tačiau ant ledo ne viskas buvo taip paprasta, kaip galėjo sufleruoti turnyrinė lentelė. Neleidusi varžovams įsibėgėti Lietuvos rinktinė viso mačo metu neatsiliko, o galiausiai iškovojo pergalę 2:1.
 
Toks lietuvių triumfas garantavo Kazachstano rinktinei kelialapį aukštyn, o taip pat prie to priartino ir Baltarusijos rinktinę. Norėdami prisijungti prie savo kolegų baltarusiai turėjo papildyti savo taškų kraitį, o favoritų akistatoje užfiksuotas rezultatas tenkinęs abi komandas: žaistas pratęsimas, po kurio pergalę 3:2 iškovojo šeimininkai iš Kazachstano.
 
Pasibaigus šiam turui intrigos dėl elitinio diviziono nebeliko: Kazachstanas ir Baltarusija sugrįš tarp stipriausių pasaulio ledo ritulio ekipų. Tuo tarpu žemutinėje turnyrinės lentelės dalyje – visiška sumaištis. Dėl išlikimo rami tik Korėja, o galimybių iškovoti bronzą vis dar turi ir Lietuvos rinktinė.
 
Šeštadienio rungtynių rezultatai:
 
Korėja – Lietuva 1:2
 
 
Kazachstanas – Baltarusija 3:2 (po pratęsimo)
 
 
Pasaulio čempionato IA diviziono turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
1
Kazachstanas
4
3
1
0
0
13:6
11
2
Baltarusija
4
3
0
1
0
13:8
10
3
Korėja
4
2
0
0
2
12:10
6
4
Slovėnija
4
1
0
0
3
12:12
3
5
Vengrija
4
1
0
0
3
6:15
3
6
Lietuva
4
1
0
0
3
7:12
3
 
 
Prieš paskutinį turą svarbiausia bus pirmoji dienos akistata, kurioje veikiausiai paaiškės ir Lietuvos rinktinės likimas. Lietuviai stos į dvikovą dėl išlikimo su Slovėnijos ledo ritulininkais.
 
Prieš šį mačą Lietuvos rinktinė vis dar pretenduoja į 3-6 pozicijas ir galimos įvairios variacijos, tad siūlome atkreipti dėmesį į svarbiausias galimas rungtynių bei čempionato baigtis lietuviams:
 
Jei Lietuvos rinktinė laimi per pagrindinį laiką, Korėja neiškovoja taškų prieš Baltarusiją, o Vengrija nelaimi per pagrindinį laiką prieš Kazachstaną – Lietuvos rinktinė užima trečiąją poziciją.
 
Jei Lietuvos rinktinė laimi prieš Slovėniją po pratęsimo ar baudinių serijos – ji užsitikrina išlikimą šiame divizione ir priklausomai nuo vengrų mačo baigties liks ketvirti arba penkti (jei vengrai pralaimės – 4, jei laimės – 5).
 
Jei Lietuvos rinktinė prieš Slovėniją pralaimi po pratęsimo ar baudinių serijos jų likimas paaiškės po vengrų ir kazachų mačo. Kazachstano rinktinės pergalės per pagrindinį laiką atveju lietuviai išliktų divizione, o žemyn keliautų vengrai. Vengrams iškovojus taškus iš šio diviziono iškristų lietuviai.
 
Jei Lietuvos rinktinė prieš Slovėniją pralaimi per pagrindinį laiką – bet kokiu atveju žemyn į IB divizioną leidžiasi lietuviai.
 
Sekmadienio rungtynių grafikas:
 
09:30 val. Slovėnija – Lietuva
 
13:00 val. Baltarusija – Korėja
 
 
16:30 val. Kazachstanas – Vengrija
 
 
Lietuvos rinktinės rungtynes galėsite tiesiogiai stebėti LRT Plius kanalu arba lrt.lt portale.