Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: identiški rezultatai, žingsnis nuo elito ir diskvalifikacija už baudą prieš N. Ališauską (VIDEO)

Pasaulio čempionatas: identiški rezultatai, žingsnis nuo elito ir diskvalifikacija už baudą prieš N. Ališauską (VIDEO)

2019-05-03
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione visos šešios jame dalyvaujančios komandos jau sužaidė savo trečiuosius mačus ir per likusias tris dienas joms beliks sužaisti paskutinius du susitikimus, po kurių paaiškės ir galutinė jų pozicija.
 
Ketvirtadienį pirmosios ant ledo pasirodė Lietuvos ir Vengrijos ledo ritulio rinktinės. Šiame susitikime po poilsio dienos į kovą kibę varžovai atrodė šviežesni ir sugebėjo iškovoti pergalę 4:1. Šis laimėjimas leido jiems pakilti iš turnyrinės lentelės dugno ir be taškų esančią Lietuvos rinktinę pakilti sudėtingoje situacijoje: norėdami išlikti šiose pirmenybėse lietuviai jau tikrai negalės per pagrindinį laiką nusileisti Slovėnijai.
 
Beje, šiame mače buvo užfiksuotas ir itin nemalonus epizodas: pačioje rungtynių pabaigoje po Nerijaus Ališausko atlikto jėgos veiksmo, juo nepatenkintas Janosas Hari pričiuožęs prie mūsų gynėjo lazda dūrė jam į viršutinę kūno dalį. Rungtynių metu jis susilaukė 5+20 nuobaudos, o peržiūrėjus šį epizodą specialiame susirinkime buvo nuspręsta vieną Vengrijos rinktinės lyderių diskvalifikuoti vienam mačui. Tai reiškia, jog jis negalės padėti savo rinktinei itin svarbiose rungtynėse su Slovėnija.
 
Kitose dienos rungtynėse susitiko dvi skirtingai čempionate startavusios komandos: taškų nepraradusi Baltarusija ir be taškų buvusi Slovėnija. Nors trečiojo kėlinio pradžioje slovėnams buvo pavykę išlyginti rezultatą, vėliau sekę trys varžovų įvarčiai be atsako paliko juos be taškų ir su dar vienu pralaimėjimu, šįkart 1:4.
 
Po šios nesėkmės slovėnai turnyrinėje lentelėje dalijasi paskutinę poziciją su Lietuva, tačiau jų tvarkaraštis gerokai parankesnis nei lietuvių: jų laukia mūšis su vengrais ir kova su du mačus iš eilės žaisiančiais lietuviais, patiems tarp dvikovų turint poilsio dieną. Baltarusijos rinktinei pergalė priartino juos prie elitinio diviziono: devynis taškus iš tiek pat galimų turinčiai rinktinei iki pirmų dvejų vietų užsitikrinimo bereikia žingsnio: pergalės prieš Korėją, arba taškų prieš Kazachstaną ir tinkamai susiklosčiusių aplinkybių kituose mačuose.
 
Dar mažiau iki pirmųjų dviejų pozicijų po vakar dienos kovų trūksta Kazachstano ledo ritulininkams. Žaisdami su vienais iš pagrindinių savo varžovų Korėjos atstovais jie sugebėjo iškovoti užtikrintą pergalę 4:1 ir jau kitame ture gali garantuoti sau vietą elitiniame divizione. Tam jiems užteks per pagrindinį laiką įveikti Baltarusiją ir nepriklausomai nuo kitų rezultatų jie bus garantuoti ne tik dėl žaidimo tarp elito, tačiau ir dėl pirmosios pozicijos pirmenybėse.
 
Tuo tarpu Korėjai ši nesėkmė vis dar nesujaukė jų galimybių pakovoti dėl bilieto į aukštesnį divizioną. Korėjiečiams užtenka per pagrindinį laiką laimėti abu likusius mačus. Tiesa, Baltarusijos pergalės per pagrindinį laiką prieš Kazachstaną atveju skaičiuotųsi ir tarpusavio rungtynių įvarčių skirtumas, tad laimėti prieš šį varžovą jiems reikėtų ir atitinkamu įvarčių skirtumu.
Ketvirtadienio rungtynių rezultatai:
 
Lietuva – Vengrija 1:4
 
 
Baltarusija – Slovėnija 4:1
 
 
Korėja – Kazachstanas 1:4
 
 
Šiandien pasaulio čempionate bus sužaistas vos vienas mačas, tačiau jis bus itin svarbus ir mūsų rinktinei. Į kovą stos Slovėnijos ir Vengrijos rinktinės, kurias mūsų šalies atstovai vis dar gali nustumti į turnyrinės lentelės dugną patys išsaugodami vietą IA divizione.
 
Jei šiame mače per pagrindinį laiką triumfuotų vengrai, Lietuvos rinktinei bet kuriuo atveju užtektų pergalės paskutiniame ture prieš Slovėnijos rinktinę. Tuo tarpu tris taškus iškovojus slovėnams, lietuviams veikiausiai tektų laimėti prieš juos atitinkamu skirtumu, arba papildyti savo taškų kraitį rungtynėse su Korėja ir tuomet nugalėti juos tarpusavio mače. Bet kuriuo atveju, po šios dienos rungtynių skaičiavimų žiūrint į mūsų rinktinės situaciją sumažės iki minimumo.
 
Penktadienio rungtynių grafikas:
 
16:30 val. Vengrija – Slovėnija