Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: ketvirtadienį laukia itin svarbūs mūšiai (VIDEO)

Pasaulio čempionatas: ketvirtadienį laukia itin svarbūs mūšiai (VIDEO)

2019-05-01
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione baigėsi trečios dienos kovos, o šiandien įvyko vienintelė akistata, kurioje Lietuvos rinktinė kovojo su šeimininkais Kazachstano ledo ritulininkais.
 
Nors skirtingai nuo mačo su Baltarusija, šįkart lietuviai mače nepirmavo, varžovams ir vėl teko gerokai pasistengti kovojant dėl trijų taškų, Paskutinę mačo minutę komandas dar skyrė vos įvartis ir lietuvių viltis nužudė tik varžovų tikslus metimas iš savo aikštės į vartus bandžiusio palikti Lauryno Lubio vartus. Galutinis mačo rezultatas užfiksavo kazachų pergalę 3:1.
 
Po šio susitikimo vis dar be taškų esančiai Lietuvos rinktinei tenka dalintis 4-6 pozicija su Slovėnijos ir Vengrijos rinktinėmis. Tuo tarpu Kazachstano atstovai pasivijo taškų dar nepraradusias Korėjos ir Baltarusijos nacionalines komandas.
 
Trečiadienių rungtynių rezultatai:
 
Kazachstanas – Lietuva 3:1
 
 
Po dviejų kiek laisvesnių dienų ketvirtadienį komandos į kovas sugrįžta su trenksmu. Rungtyniaus visos šešios rinktinės, o tarp šių akistatų netrūks ir itin svarbių mūšių, kurie gali lemti galutines komandų pozicijas.
 
Jau pirmoji dienos akistata prie televizijos ekranų turėtų sutraukti visus Lietuvos rinktinės gerbėjus, nepaisant itin ankstyvo jų starto (9:30 val.). Dukart favoritams į atlapus kibusi Lietuvos rinktinė liko be taškų, todėl ateinantis susitikimas su Vengrija bus itin svarbus. Varžovai taip pat patyrė dvi nesėkmes, o nesėkmę šiose rungtynėse patyrusi rinktinė atsidurs itin komplikuotoje situacijoje bandant išsaugoti savo vietą IA divizione.
 
Intriguojančios šios dienos akistatos vien pirmuoju maču tikrai nesibaigs. Antroje dienos akistatoje į mūšį stos dvi skirtingose situacijose esančios, tačiau panašius tikslus deklaravusios rinktinės. Be pralaimėjimų žengianti Baltarusijos rinktinė turės galimybę dar labiau priartėti prie savo tikslo – sugrįžimo į elitinį divizioną. Tuo tarpu slovėnams norint išsaugoti galimybę pakovoti dėl aukštesnių pozicijų, klysti šiame mače nebegalima. Pralaimėjimai Kazachstano ir Korėjos rinktinėms beveik eliminavo juos iš kovos dėl vietos pirmajame dvejete, o nesėkmė šiandien iš jų atimtų net ir teorinius šansus sugrąžinti save į šia kovą.
 
Paskutiniame dienos mače galėsime įsitikinti, ką iš tikrųjų gali Korėjos rinktinė. Netikėtomis pergalėmis prieš Vengriją ir Slovėniją startavę Azijos atstovai stos į didžiausią šių pirmenybių iššūkį – akistatą su Kazachstano rinktine. Abiejų komandų sėkmingas startas šiam mačui suteikė papildomos vertės: pergalė šiose rungtynėse vieną rinktinę per žingsnį priartintų prie vietos elitiniame divizione. Daugiau galimybių žengti šį žingsnį turi šeimininkai iš Kazachstano, bet dukart staigmenas jau pateikę Korėjos ledo ritulininkai pasistengs pakeisti nusistatymą ir parodyti, jog šie laimėjimai nebuvo tik atsitiktinumas.
 
Ketvirtadienio rungtynių grafikas:
 
09:30 val. Lietuva – Vengrija
 
13:00 val. Baltarusija – Slovėnija
 
 
16:30 val. Korėja – Kazachstanas
 
 
Lietuvos rinktinės rungtynes galėsite tiesiogiai stebėti LRT Plius kanalu arba lrt.lt portale.