Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: triuškinamas slovėnų triumfas su minimalia įtaka Lietuvos rinktinei (VIDEO)

Pasaulio čempionatas: triuškinamas slovėnų triumfas su minimalia įtaka Lietuvos rinktinei (VIDEO)

2019-05-03
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato IA divizione šiandien buvo sužaistas vienintelis mačas, tačiau jis turėjo įtakos ir Lietuvos rinktinei bei jos situacijai kaunantis dėl išlikimo
 
Šiandien į mūšį stojo dvi turnyrinės lentelės apačioje buvusios rinktinės: Vengrija ir Slovėnija. Nors slovėnai buvo sudėtingesnėje situacijoje ir vengrai pergalės atveju galėjo užsitikrinti išlikimą divizione, atkakliai šis mačas klostėsi tik pirmajame kėlinyje. Po jo slovėnai tiesiog nušlavė savo varžovus iškovodami įtikinamą pergalę 6:0.
 
Ši akistata ne tik atėmė visas viltis iš vengrų pakovoti dėl pirmų dviejų vietų grupėje bet taip pat ir šiek tiek pakeitė Lietuvos rinktinės situaciją pirmenybėse. Vengrų pergalės atveju lietuviams būtų užtekę bet kokios pergalės paskutiniame ture, tam, kad jie aplenktų slovėnus, o dabar, jei Lietuvos rinktinei nepavyktų iškovoti taškų prieš Korėją, jiems jau reikės iškovoti pergalę per pagrindinį mačo laiką. Negana to, Lietuvos rinktinės trys taškai vengrams pralaimėjus paskutiniame ture būtent juos eliminuotų iš šio diviziono.
 
Penktadienio rungtynės:
 
Vengrija – Slovėnija 0:6
 
 
Pasaulio čempionato IA diviziono turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
1
Baltarusija
3
3
0
0
0
11:5
9
2
Kazachstanas
3
3
0
0
0
10:4
9
3
Korėja
3
2
0
0
1
11:8
6
4
Slovėnija
4
1
0
0
3
12:12
3
5
Vengrija
4
1
0
0
3
6:15
3
6
Lietuva
3
0
0
0
3
5:11
0
 
 
Likusios keturios pasaulio čempionato dalyvės savo ketvirtojo turo rungtynes sužais šeštadienį. Jau pirmoje dienos akistatoje ant ledo išvysime ir Lietuvos ledo ritulio rinktinę.
 
Lietuviams teks kautis su saugiai trečioje vietoje įsitaisiusia ir vis dar vilčių pakovoti dėl patekimo į elitinį divizioną neatsisakančia Korėjos rinktine. Dvejomis pergalėmis prieš Vengriją ir Slovėniją startavusiems azijiečiams lygiai tokia pati sėkminga čempionato pabaiga beveik garantuotų vietą tarp dviejų stipriausių grupės komandų.
 
Nors Lietuvos rinktinė, nepaisant šio mačo baigties, savo išlikimo klausimus spręs paskutiniame ture, dėl ko pakovoti mūsų šalies atstovai taip pat turės: pergalė per pagrindinį laiką ne tik pagerintų situaciją prieš paskutinį turą kovoje dėl išlikimo, tačiau ir sugrąžintų lietuvius į kovą dėl bronzos medalių.
 
Vakarinėse dienos rungtynėse įvyks dviejų turnyro favoričių akistata. Baltarusija ir Kazachstanas rezultatais įrodė, kad joms pirmosios vietos buvo prognozuojamos neatsitiktinai: taškų vis dar nepraradusios ekipos yra atsidūrusios per žingsnį nuo jų tikslo – elitinio diviziono. Tiesa, jei kazachai su trimis taškais šiame mače garantuotų sau pirmąją vietą, norint jau šeštadienį būti garantuotiems dėl savo pozicijos pirmajame dvejetuke baltarusiams reikės ne tik pergalės, tačiau ir lietuvių pagalbos mače su Korėja: atimto bent vieno taško.
 
Šeštadienio rungtynių grafikas:
 
11:00 val. Korėja – Lietuva
 
14:30 val. Kazachstanas – Baltarusija
 
 
Lietuvos rinktinės rungtynes galėsite tiesiogiai stebėti LRT Plius kanalu arba lrt.lt portale.