Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionate Estijoje – lemiamų dvikovų metas

Pasaulio čempionate Estijoje – lemiamų dvikovų metas

2014-12-10
hockey.lt informacija
 Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupėje Taline trečiadienis – lemiamų dvikovų metas.  Taip galima pavadinti turnyro pusiaują, kadangi trečią rungtynių dieną komandos įgaus skirtingas kryptis.
 
Pergalės rinktinėms atvers kelią medalių link, pralaimėjusioms gali tekti kovoti dėl išlikimo. Pergalė prieš Rumuniją Didžiajai Britanijai garantuos medalius, Estijos pergalė prieš Nyderlandus taip pat garantuos estams tiesų kelią medalių link. Pralaimėję Nyderlandai komplikuotų savo padėtį iki maksimumo.
 
Laimėję olandai ir rumunai sumaišytų kortas turnyrinėje lentelėje ir varžovams tektų galvoti r apie tai, kaip nenukristi žemyn.
 
Itin svarbios rungtynės laukia ir lietuvių. Korėja – komanda, kuri dar nepralaimėjo šiame čempionate ir yra emociškai puikiai nusiteikusi. Tą šiandien ryte vykusiame komandos susirinkime akcentavo vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.
 
„Korėja šiose rungtynėse bėgs, lėks ir darys viską greitai. Būkite ta pasiruošę. Teks padirbėti gynyboje, tad turime stabdyti jų atakas kraštuose ir bandyti stabdyti varžovus ar periminėti ritulius aikštės viduryje. Jei tai pavyks, turėsime daug progų kontratakoms ir įvarčiams. Mes įmušame daug, tad privalome pirmiausia apsiginti. Varžovas užprogramuotas atakoms, tad atkirtę juos aikštės viduryje turėsime tiesų kelią pergalės link“,- sakė Aigaras Ciprusas.