Titulinis » Naujienos » Pasaulio ledo ritulio čempionate – ketvirtfinalio kovos

Pasaulio ledo ritulio čempionate – ketvirtfinalio kovos

2015-05-14
VIASAT informacija
 Aštuonios stipriausios ledo ritulio rinktinės tęsia kovą dėl pasaulio čempionato medalių. Ketvirtadienį vyks ketvirtfinalio mačai. Visus juos rodys „Viasat Sport Baltic“ kanalas.
 
Dėl patekimo į pusfinalį Kanados komanda kovos su Baltarusija, JAV – su Šveicarija, Suomija – su Čekija, Rusija – su Švedija. Porų favoritais dauguma specialistų ir bukmekeriai vadina kanadiečius, amerikiečius, čekus ir rusus.
 
Pirmajame etape geriausiai pasirodė Kanados ledo ritulininkai. Jie laimėjo visas septynerias rungtynes ir neprarado nė taško. Kanadiečiai užėmė pirmąją vietą A grupėje, o baltarusiai B grupėje liko ketvirti. Jie grupių varžybose sensacingai 5:2 nugalėjo JAV rinktinę. Baltarusijos komanda kiek netikėtai už atkrintamųjų varžbų borto paliko slovakus.
 
Beje, Kanados ekipa pasaulio čempionatuose jau penkerius metus neiškovojo jokių medalių, o planetos čempionais pastarąjį kartą tapo 2007-aisiais.
 
Nors amerikiečiai nusileido baltarusiams, jie sugebėjo užimti pirmąją vietą B grupėje. Ne itin galingos sudėties JAV rinktinė pateikė staigmenas, kai palaužė ir Suomiją (5:1), ir Rusiją (4:2). Amerikiečiai planetos pirmenybių nugalėtojais yra tapę tik kartą, ir tai labai seniai – 1933 metais. 2013-ųjų pasaulio vicečemponai šveicarai A grupėje buvo ketvirti.
 
Visa Čekija tiki, kad auksą iškovos šios šalies rinktinė. Ji pirmajame etape rungtyniavo banguotai ir A grupėje užėmė trečiąją poziciją. Čekai paskutinį sykį pasaulio čempionais tapo 2010 metais. Šeimininkų ekipai atstovauja ir 43 metų legendinis puolėjas Jaromiras Jagras. Jis yra vienas rezultatyviausių komandos žaidėjų. Veteranas jau pelnė keturis įvarčius, atliko du rezultatyvius perdavimus.
 
Pasaulio vicečempionai ir Sočio olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojai suomiai B grupėje liko antri.
 
Rusai gina pasaulio čempionų titulą, iškovotą praėjusiais metais Minske. Tačiau grupės varžybose jie neišvengė kluptelėjimų – pralaimėjo amerikiečiams ir suomiams. Rusijos rinktinė B grupėje užėmė trečiąją vietą, o Švedijos ledo ritulininkai A grupėje – antrąją. Jie iš pastarųjų šešerių planetos pirmenybių net penkeriose pasipuošė medaliais.
 
Transliacijų tvarkaraštis:
 
gegužės 14 d. 17.10 val. Kanada – Baltarusija, 19.45 val. JAV – Šveicarija, 21.40 val., Suomija – Čekija, 01.35 val. Švedija – Rusija.