Titulinis » Naujienos » Pasaulio ledo ritulio čempionate Ukraina nesunkiai įveikė Rumuniją

Pasaulio ledo ritulio čempionate Ukraina nesunkiai įveikė Rumuniją

2018-04-22
hockey.lt informacija
 Sekmadienį sužaista jau antroji iš trijų šios dienos akistatų Kaune vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione. Šį kartą netikėtumų nesulaukta: Ukraina gana lengvai 3:0 įveikė Rumunijos komandą, nepaisant to, jog varžovai ir atliko daugiau metimų į vartus (39 prieš 32).
 
Prieš šį susitikimą nemalonių naujienų sulaukė Rumunijos rinktinės atstovai. Atkreipus dėmesį į Deniso Zlabunovsky situaciją, kai jis galimai pažeidė nustatytus IIHF natūralizuotų žaidėjų nuostatus, paaiškėjo, jog problema gerokai gilesnė – dėl pažeidimų rungtyniauti nebuvo leista visiems keturiems natūralizuotiems ukrainiečiams.
 
Toks sprendimas paliko rumunus su vos 16 aikštės žaidėjų, tačiau toks sprendimas nesutrukdė jų rinktinei atlikti pavojingų išpuolių, o pirmajame kėlinyje jie net atliko daugiau smūgių nei ukrainiečiai (16 prieš 11). Visgi, vienintelis mačo įvartis krito būtent į Rumunijos rinktinės vartus – po puikios kombinacijos greitoje atakoje pasižymėjo Kyrylo Katrychas (13:52, rez. perd. Dmytro Nimenko, Nikita Butsenko).
 
Abi rinktinės antrajame kėlinyje daugiau rūpinosi puolimu nei gynyba, tačiau jei rumunams nepavyko pelnyti įvarčių net ir dukart turint kiekybinę persvarą, tai ukrainiečiai savo varžovus privertė dar du kartus traukti ritulį iš savo vartų. Iš pradžių rumunų gynėjams pramiegojus Dmytro Nimenko prasiveržimą, jis iš arti šaltakraujiškai padvigubino rezultatą (28:55, rez. perd. Sergejus Babynetsas), o vėliau jau ukrainiečiai pademonstravo ir savo individualų meistriškumą. S. Babynets techniškai susistabdė ritulį, kuris atiteko Nikita Butsenko, kuris gražiu judesiu suklaidinęs Patriką Polcą pelnė trečiąjį savo komandos įvartį (38:49, rez. perd. S. Babynetsas).
 
Įgijusi solidų pranašumą Ukrainos rintinė pradėjo žaisti kiek ramiau, o rumunai agresyviai stengėsi pelnyti bent vieną įvartį ir sugrįžti į rungtynes. Visgi, Sergejus Gaiduchenko ir toliau sėkmingai atrėmė vieną varžovų metimą po kito ir tapo pirmuoju vartininku šiame čempionate, kuris vartus išlaikė „sausus“.
 
Būtent visus 39 metimus atrėmęs ukrainiečių vartininkas buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju nugalėtojų gretose, o rumunų ekipoje tokį prizą atsiėmė gynėjas Hugo Gecse.
 
Priminsime, jog pirmose čempionato rungtynėse estai netikėtai atėmė tašką iš Japonų, tačiau patyrė nesėkmę 1:2 po pratęsimo. Tuo tarpu paskutinėse dienos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje susirinkę ir LRT kultūros kanalu dvikovą stebėti pasiruošę žiūrovai išvys „mūsų svajonių komandos“ debiutą šiame pasaulio čempionate. 19:30 val. lietuviai stos į kovą su kroatais.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):