Titulinis » Naujienos » Pasirašyta sutartis dėl Panevėžio ledo arenos statybos

Pasirašyta sutartis dėl Panevėžio ledo arenos statybos

2015-03-25
hockey.lt informacija
 Šiandien Panevėžio miesto savivaldybėje pasirašyta sutartis tarp Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro (PKKSC) ir Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) pagal kurią bus pradėtos Panevėžio ledo aikštelės su stogu statybos.
 
Pagal sutartį PKKSC įsipareigojo skirti 100 tūkstančių eurų aikštelės stogo įrengimui, NLRL – 200 tūkstančių eurų ledo aikštelės su dirbtinio šaldymo įranga ir bortų statybai.
 
Numatoma projekto pabaiga - šių metų rugsėjo 30 diena.
 
Rytoj Panevėžio miesto taryba turi rengti posėdį dėl biudžeto patikslinimo, kur turi įteisinti pinigų skyrimą ledo arenai.
 
„Pagal sutartį PKKSC įsipareigojo skirti lėšas stogo statybai ir tik po to, esant stogui, bus galima pradėti pačios aikštelės, šaldymo įrangos montavimo darbus, už kuriuos atsakinga NLRL. Smagu, kad projektas bus įgyvendintas ir Lietuvos ledo ritulio žemėlapyje atsiras dar vienas miestas“,- sakė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
Panevėžyje ruošiamasi atidaryti ledo ritulio mokyklą, ledo arena bus atvira ir dailiojo čiuožimo, greitojo čiuožimo mėgėjams. Arenoje laisvalaikį galės leisti ir miestiečiai, čiuožti galėsiantys masinių čiuožimų metu.
 
Beje, pasirašant sutartį buvo pažymėta, kad sutartis nėra tipinė. Vystant panašius projektus, visą sporto šakai reikiamą infrastruktūrą turėtų įrengti savivaldybės, o sporto šakos federacijos, privatūs klubai turėtų rūpintis mokyklų steigimu ir vystymu. Taip būtų išvengta mokyklų ir jų trenerių nesuinteresuotumo turėti kuo daugiau vaikų. Lietuvoje dažna situacija, kai sporto šakų mokyklos ir jų treneriai turi „popierinius“ auklėtinius ir nesuinteresuoti didinti auklėtinių skaičių. Visai kitokia situacija privačiose mokyklose, kur pirmiausia masiškumas leidžia mokykloms išsilaikyti, o vėliau siekiama ir meistriškumo.
 
NLRL projektas Panevėžyje bus pirmasis rengiant ledo ritulio aikštelę. Iš viso Lietuvoje šiuo metu veikia 8 dirbtinio šaldymo ledo ritulio aikštelės. Esant sąlygoms, žiemą ledą lieja ir sąlygas žaisti ledo ritulį turi dar 4 miestai ir miesteliai.