Titulinis » Naujienos » Paskelbtas U-16 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Lenkija

Paskelbtas U-16 rinktinės kandidatų sąrašas rungtynėms su Lenkija

2019-10-10
hockey.lt informacija
Asociacija „Hockey Lietuva“ patvirtino Lietuvos U-16 rinktinės kandidatų sąrašą prieš lapkritį įvyksiančias kontrolines rungtynes su Lenkijos bendraamžiais bei paskyrė Lietuvos nacionalinės rinktinės vadovą.
 
Lietuvos vyrų nacionalinės rinktinės vadovo funkcijos buvo patikėtos Andrejui Silinui. Pastaraisiais metais U-18 ir U-20 rinktinėse šias pareigas užėmęs „Geležinio Vilko“ komandos vadovas tokias pareigas šį sezoną užims ir nacionalinėje vyrų rinktinėje.
 
Tuo tarpu prieš lapkričio 9-10 dienomis Vilniuje įvyksiančius du draugiškus mačus su bendraamžiais iš Lenkijos, paaiškėjo Lietuvos U-16 rinktinės kandidatai. Kartu su kolega Andrejumi Savičevu rinktinę treniruosiantis Tomas Kaminskas atskleidė, jog prieš šias rungtynes vaikinai turės vos vieną dieną įrodyti savo galimybes treneriams, kad jie yra verti žaidimo šiose akistatose.
 
„Kažkokios stovyklos prieš rungtynes nebus – renkamės tik vieną dieną prieš rungtynes ir to tikslas yra apsispręsti dėl to, kurie žaidėjai bus įtraukti į komandos sąrašą rungtynėms. Mes treneriai norime pasižiūrėti, kurie ledo ritulininkai tuo momentu bus geriausiai pasiruošę. Juk visgi, yra ir vaikų, kurie žaidžia užsienyje ir mes jų net nematome. Todėl ta diena bus tam ir skirta – įvertinti žaidėjus ir atsirinkti tuos, kurie, mūsų nuomone, bus tinkamiausi pasirodyti rungtynėse“, - teigė T. Kaminskas.
 
Pastaraisiais metais tokio amžiaus grupės ledo ritulininkų rinktinės nebuvo formuojamos, o tokiu sprendimu rinktinės treneriai itin džiaugėsi, pabrėždami to svarbą.
 
„Tokios amžiaus grupės žaidėjų susirinkimas kartu ir galimybė pasirodyti yra labai svarbi. Visame pasaulyje renkamos U-16 ar U-17 rinktinės tam, kad žiūrėti į ateitį: kur reikia patobulėti, kur galima patempti komandą. Kartais būna, kad U-18 rinktinėse treneriai būna užsieniečiai, kurie net nepažįsta vaikų, tad tai yra labai sveikintinas dalykas, jog iš anksto ruošiamasi tam, kai jie turės ginti U-18 rinktinės garbę ir žaisti pasaulio čempionatuose.“
 
6 iš 34 rinktinės kandidatų šį sezoną rungtyniauja užsienyje, o T. Kaminskui įdomiausia bus atkreipti dėmesį į tai, kaip išvykę į užsienį patobulėjo jo buvę auklėtiniai bei galimybė palyginti jų tobulėjimą su žaidėjais, kurie liko mūsų šalyje.
 
„Man asmeniškai, įdomiausia bus pamatyti tuos žaidėjus, kuriuos kažkada treniravau, o dabar jie žaidžia užsienyje. Galima sakyti, jog juos auginau nuo mažens, tad labai įdomu bus pasižiūrėti, kaip juos pakeitė užsienis. Žinoma, neabejoju, jog blogesni jie tikrai nebus, nes užsienyje jie tikrai sunkiai dirba. Taip pat bus labai įdomu palyginti tai, kaip augo jų meistriškumas lyginant su tais vaikinais, kurie liko Lietuvoje: ar jie gerokai nuo jų atitrūko, ar tobulėjimo skirtumas nebus toks ryškus.“
 
Nepaisant to, jog didžioji dauguma rinktinės žaidėjų žaidžia Lietuvoje, žaidimo su užsienio klubais patirties turi ir nemažai gimtinėje likusių ledo ritulininkų. To priežastis žaidimas kaimyninių šalių jaunimo lygose – „HC Klaipėda“ ir „Baltų Ainiai“ jungtinė komanda žaidžia Latvijos jaunimo čempionate, o „Geležinis Vilkas“ rungtyniauja Baltarusijos jaunimo lygoje.
 
„Žaidimas užsienyje yra reikalingas vien dėl to, kad Lietuvoje mes neturime pakankamai rungtynių tokio amžiaus grupės žaidėjams. Puikiai suprantame, jog nė viena treniruotė negali atstoti rungtynių: tai yra patirtis, tiek fiziniai, tiek ir psichologiniai žaidėjų išbandymai. Kuo daugiau rungtynių ledo ritulininkai gali sužaisti, tuo daugiau praktikos jie turės ir tuo jiems bus geriau. Būtent dėl to, kad Lietuvoje rungtynių yra nedaug, buvo priimti tokie sprendimai: „Baltų Ainiai“ ir „HC Klaipėda“ žaidžia Latvijoje, o „Geležinis Vilkas“ nusprendė rungtyniauti Baltarusijoje. Taip pat turime pripažinti, kad Latvijoje ir Baltarusijoje ledo ritulio lygis šalyje yra aukštesnis, tad mūsų komandoms tai yra didelė praktika žaisti su jų jaunimo komandomis“, - žaidimo užsienyje priežastis vardino T. Kaminskas.
 
Nors U-16 rinktinės oficialiuose turnyruose nesivaržo, jau dabar ne vienas šios amžiaus grupės žaidėjas atidžiai yra sekamas ir U-18 rinktinės trenerių. T. Kaminskas įsitikinęs, jog bent jau į kandidatų sąrašą gali patekti ne vienas šioje stovykloje dalyvausiantis žaidėjas, o galimybių prasimušti į galutinę sudėtį jis vertinti nesiryžo.
 
„Manau, kad galimybių patekti į kandidatų sąrašą tikrai turi ne vienas šios amžiaus grupės žaidėjas. O dėl to, ar jie verti patekti į galutinę sudėtį jau turės spręsti U-18 rinktinės treneriai. Žinoma, visų pirma reikia patekti į kandidatų sąrašą, o tai jau priklausys nuo kiekvieno žaidėjo, ar jie parodys esantys to verti. Tačiau manyčiau, jog kandidatų sąraše jų tikrai bus.“
 
Lietuvos U-16 rinktinės kandidatų sąrašas draugiškiems mačams su Lenkija:
 
Eil nr
Žaidėjas
 
Poz
Gimimo metai
Klubas
1
Kudzevičius Nojus
 
G
2004
HC Klaipėda, LTU
2
Kanišauskas Paulius
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
3
Čyvas Matas
 
G
2004
Kauno BTA, LTU
4
Beličenka Benas
 
G
2004
Prizma, (u17) LAT
5
Briedys Mikas
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
6
Seniut Artur
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
7
Radvila Dovydas
 
G
2004
D.Kasparaičio LRM, LTU
8
Dembinskis Gabrielius
 
G
2004
Kauno BTA, LTU
9
Cininas Nojus
 
G
2004
Geležinis Vilkas, LTU
10
Kondratjev Maksim
 
G
2005
HC Klaipėda, LTU
11
Širvys Matas
 
G
2005
Kauno BTA, LTU
12
Žukauskas Vėjas
 
G
2005
Geležinis Vilkas, LTU
13
Šimbelis Ugnius
 
G
2005
HC Klaipėda, LTU
 
 
 
 
 
 
1
Dumčius Marijus
 
P
2004
Vaasan Sport, (u16) FIN
2
Mikelis Herkus
 
P
2004
HC Klaipėda, LTU
3
Bazevičius Kipras
 
P
2004
Kauno BTA, LTU
4
Simonsen Mathias
 
P
2004
Geležinis Vilkas, LTU
5
Valčiukas Joris
 
P
2004
Kiekko-Vantaa, (u16) FIN
6
Jurjevas Dominykas
 
P
2004
Kauno BTA, LTU
7
Grybauskas Paulius
 
P
2004
Kauno BTA, LTU
8
Misiuk Ernest
 
P
2004
Geležinis Vilkas, LTU
9
Dėdinas Linas
 
P
2004
Kiekko-Vantaa, (u16) FIN
10
Michalevich Ilja
 
P
2004
HC Klaipėda, LTU
11
Jokubynas Rojus
 
P
2005
Geležinis Vilkas, LTU
12
Fediukin Vitalij
 
P
2005
Svetlogorsk, RUS
13
Sedleckij-Razin Timur
 
P
2005
Svetlogorsk, RUS
14
Kazlauskas Žygimantas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
15
Nazarovas Arturas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
16
Zavirochin Aleksandr
 
P
2005
HC Klaipėda, LTU
17
Kubilius Mykolas
 
P
2005
Kauno BTA, LTU
18
Alekna Emilis
 
P
2005
Šaulys, LTU
 
 
 
 
 
 
1
Ramanauskas Vilius
 
V
2004
Kauno BTA, LTU
2
Grinevičius Albertas
 
V
2005
Geležinis Vilkas, LTU
3
Rimkus Denisas
 
V
2005
Šaulys, LTU
 
 
Oficialūs asmenys:
 
 
 
 
 
 
1
Kaminskas Tomas
Treneris
 
2
Savičevs Andrej
Treneris
 
3
Jakšys Benas
Vadovas