Titulinis » Naujienos » Paskelbtos pasaulio čempionatų šeimininkės: U-20 pirmenybės vyks Vilniuje

Paskelbtos pasaulio čempionatų šeimininkės: U-20 pirmenybės vyks Vilniuje

2019-05-24
hockey.lt informacija
Šiandien paskelbtos būsimų pasaulio čempionatų šeimininkės: be aukšto lygio ledo ritulio neliks ir Lietuva – Vilniuje kitų metų sausį bus surengtas pasaulio ledo ritulio IIA diviziono U-20 čempionatas.
 
Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese šiandien sprendžiant pasaulio čempionato šeimininkes buvo patenkintas asociacijos „Hockey Lietuva“ prašymas mūsų šalyje surengti U-20 pirmenybes. IIA diviziono turnyras bus surengtas kitų metų sausį Vilniuje.
 
Visgi, intrigos balsuojant dėl čempionato šeimininkės tikrai netrūko. Pirminiame balsavime triumfavus Lietuvos kandidatūrai, Didžiosios Britanijos atstovai dėl kelių pasimetusių balsų pateikė protestą ir po kelių valandų teko surengti pakartotinį balsavimą. Jo metu viską lėmė vienintelis balsas – Didžiosios Britanijos kandidatūrą lietuviai įveikė vos vienu balu (13-12), tačiau to pakako, jog pirmenybės galutinai būtų patikėtos Lietuvai.
 
Į Lietuvos sostinę kitų metų sausio 6-12 dienomis atvyks Didžiosios Britanijos, Japonijos, Rumunijos, Serbijos ir Ispanijos rinktinės. Visos jos su šeimininkais kausis dėl vienintelio kelialapio į IB divizioną.
 
Paskelbus ir kitų čempionatų šeimininkus paaiškėjo, jog lietuviams kitąmet toli keliauti nereikės. Praėjusiais metais iš IA diviziono iškritusi Lietuvos rinktinė vyks į Lenkiją, Katovicų miestą, kur bus surengtas IB diviziono čempionatas. Ten Lietuvos rinktinė bandydama sugrįžti į aukštesnį divizioną stos į kovą su šeimininke Lenkija, Estijos, Japonijos, Serbijos ir Ukrainos rinktinėmis.
 
Šis čempionatas įvyks balandžio 26 – gegužės 2 dienomis istorinėje „Spodek“ arenoje. Čia dar 1976 metais buvo surengtas elitinio diviziono turnyras, o 8500 fanų ledo ritulio kovose talpinančioje arenoje 2016 metais buvo surengtas IA diviziono turnyras.
 
Tuo tarpu šalies U-18 rinktinė vyks į Taliną. Estijos sostinėje ir vėl bus surengtas šios amžiaus grupės turnyras, kuriame be Lietuvos ir Estijos IIA divizione taip pat kovos su Rumunijos, Pietų Korėjos, Serbijos ir Didžiosios Britanijos jaunių rinktinėmis. Šios pirmenybės bus surengtos kovo 22-28 dienomis.
 
Kaip jau buvo skelbta anksčiau, Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė debiutiniame čempionate vyks į Bulgariją, Sofijos miestą. Ten lietuvėms be šeimininkių iššūkį taip pat mes Rumunijos, Belgijos, Pietų Afrikos Respublikos ir Honkongo rinktinės. Istorinis šalies ledo rituliui čempionatas bus surengtas dar šiemet, gruodžio 4-12 dienomis.