Titulinis » Naujienos » Paskirtas Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėms vadovausiantis treneris

Paskirtas Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinėms vadovausiantis treneris

2019-07-20
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių ir jaunimo ledo ritulio rinktinėse paskirtas vyriausias treneris: juo tapo praėjusiais metais U-18 rinktinėje dirbęs kanadietis Dougas Boulangeris, kuris ateinančiais metais stos prie abiejų rinktinių vairo.
 
31-erių metų specialistas vyriausiojo trenerio poste Lietuvos jaunių rinktinėje debiutavo balandį įvykusiame pasaulio jaunių IIA diviziono čempionate, kuriame Elektrėnuose Lietuvos rinktinė pasidabino sidabro medaliais. Pozityviai įvertinus trenerio darbą šiam buvo pasiūlyta tapti U-18 ir U-20 rinktinių treneriu, o Šveicarijoje įsikūręs treneris iš Kanados nedvejojęs sutiko su šiuo pasiūlymu.
 
Pastaruoju metu D. Boulangeriui su lietuviais tenka bendrauti vis dažniau: Šveicarijoje tobulėja Faustas Nausėda, kuriam tikimasi padėti surasti naują klubą, stovykloje Austrijoje meistriškumą kėlė Ignotas Ragas, o jau šiandien į trenerio rengiamą stovyklą kartu su trenerio asistentu U-18 rinktinėje dirbusiu Dovydu Kulevičiumi atvyks dar beveik dešimt jaunųjų ledo ritulininkų iš Lietuvos, kuriems pamokas ves ir NHL dirbantis Vankuverio „Canucks“ trenerio asistentas.
 
Trenerio vadovaujama Lietuvos jaunimo rinktinė sausio 6-12 dienomis Vilniuje stos į kovą pasaulio U-20 čempionato IIA divizione. Jiems iššūkį kovoje dėl galimybės iškopti aukščiau mes Japonijos, Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Ispanijos ir Serbijos bendraamžiai. Tuo tarpu Lietuvos jaunių rinktinė kovo 22-28 dienomis tokio pačio rango U-18 turnyre stos į kovą su šeimininkais estais bei Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Korėjos ir Serbijos rinktinėmis.
 
-          Treneri, ar sunku buvo priimti pasiūlymą tapti Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių vyriausiuoju treneriu?
 
-          Sutikau vos tik gavęs šį pasiūlymą. Dabar, kai dar geriau pažįstu jūsų šalies ledo ritulį, man nebuvo jokių dvejonių. Nekantriai laukiu galimybės tęsti darbą su trenerių štabu, šalies ledo ritulio organizacija ir vadovais, kad su Lietuvos ledo rituliu toliau judėtume pirmyn. Esu patenkintas dėl darbų, kurie atliekami tam, jog ledo ritulio lygis Lietuvoje augtų, tad visi ženklai lėmė lengvą sprendimą tęsti darbus.
 
-          Ar tai, kad dirbsite abejose rinktinėse, turės įtakos pasiruošimui šiam darbui?
 
-          Nemanau, kad tai kažką keis. Visos komandos yra skirtingos ir kiekvienas čempionatas taip pat yra skirtingas. Reikia išanalizuoti varžovus, paruošti komandą, o rinktinėse dažnai daug kas priklauso ir nuo to, kokie žaidėjai gali atvykti ir kokią komandą galima surinkti. Žinoma, bus žaidėjų, kurie pretenduos į abi rinktines, tad dėl to jiems gali būti lengviau, žinant, ko treneriai iš jų nori, o mums taip pat bus lengviau juos išnaudoti labiau susipažinus ir žinant ką jie gali ant ledo.
 
-          Lietuvos jaunimo rinktinė lapkritį dalyvaus draugiškame turnyre Ukrainoje, taip pat tikimasi gruodį surengti treniruočių stovyklą su pora draugiškų mačų ir jaunių rinktinei. Kokia yra tokių stovyklų svarba tiek ir treneriams, tiek ir patiems į ją pakviestiems žaidėjams?
 
-          Tai yra puiki galimybė susirinkti ir geriau susipažinti vieni su kitais. Bandysime tęsti tai, ką darėme su U-18 rinktine ir tikimės, kad praėjusiais metais paklojus pamatus, šįkart galėsime padaryti dar daugiau. Tokios stovyklos yra puikios norint ne tik išbandyti rinktinių kandidatus, tačiau ir suburiant komandą bei gerinant jos tarpusavio ryšį.
 
-           Lietuvos jaunimo rinktinė sausį bus čempionato šeimininkė, o iš kitų komandų išsiskiriame žaidėjų patirtimi tiek ir jaunimo čempionatuose, tiek ir tuo, jog į ją pretenduoja net trys jau visų rinktinėje debiutavę ledo ritulininkai. Jei pavyktų surinkti visus geriausius žaidėjus, tai būtų ir komanda, kurioje rungtynes nulemti galėtų visi keturi penketai. Ar visa tai daro mus šio turnyro favoritais?
 
-          Nemanau, kad vien tik tai padarys mus favoritais. Šie dalykai ne visada daro didelę įtaką. Norint laimėti čempionatą, turi susidėti daug faktorių: atvykti visi geriausi žaidėjai, jie turi būti pasiekę gerą formą ir t.t. Planas visiems čempionatams bus toks pats: mes visada vyksime galvodami apie tai, kaip laimėti visus mačus ir parsivežti auksą. Niekada nebus taip, kad mes vyktume į pirmenybes su mažesniais tikslais.
 
-          Po balandį įvykusio jaunių čempionato Elektrėnuose, šios rinktinės sudėtis turės gerokai keistis. Ar šie pokyčiai atvers galimybę į rinktinę pretenduoti ir jaunesniems žaidėjams, tarp kurių bus ir tokių, kurie pernai net nebuvo pakviesti į rinktinės stovyklas?
 
-          Akivaizdu, kad U-18 rinktinėje pasikeis didžioji dalis žaidėjų. Mes sieksime, kad progos pasirodyti sulauktų kuo daugiau šios amžiaus grupės žaidėjų, o rinktinė kitais metais turėtų būti kiek jaunesnė. Turime daug talentingų ledo ritulininkų, kurie kovos dėl vietos rinktinėje ir sudarys konkurenciją vyresniems žaidėjams.