Titulinis » Naujienos » Paskirti Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinės treneriai

Paskirti Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinės treneriai

2018-11-19
hockey.lt informacija
Asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos susirinkime pirmadienį buvo patvirtinti Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinės treneriai, kurie kitų metų balandį Elektrėnuose vadovaus mūsų šalies rinktinei pasaulio jaunių U-18 IIA diviziono kovose.
 
Lietuvos jaunių rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas kanadietis Dougas Boulangeris, o jam talkins lapkritį Lietuvoje vyrų rinktinės treneriui Danieliui Lacroix padėjęs kanadietis Mike‘as McNamara bei lietuviai – Mindaugas Kieras ir Dovydas Kulevičius.
 
30-mečiui D. Boulangeriui darbas su tokio amžiaus vaikinais tikrai nėra nauja patirtis: pats žaidęs ledo ritulį NCAA III divizione, kanadietis nusprendė nesiekti profesionalo karjeros ir persikėlė į Šveicariją, kuris jis pradėjo darbą su šios šalies jaunimu. Nuo 2014 metų jis užima vyriausiojo trenerio pareigas „Lausanne“ U-17 komandoje, su kuria jis varžosi stipriausioje Šveicarijos jaunių lygoje. Prieš užimdamas vyriausiojo trenerio postą strategas metus praleido trenerio asistento pareigose, o praėjusį sezoną jis išbandė save ir aukštesniame lygyje. Kanadietis dirbo Šveicarijos jaunių iki 17 metų rinktinės trenerio asistentu bei laikinai užėmė ir „Lausanne“ U-20 ekipos vyriausiojo trenerio postą.
 
Jau pirmaisiais trenerio darbo metais „Lausanne“ pateko į jaunių pirmenybių finalą, o dar du kartus treneriui pavyko išvesti savo ekipą į atkrintamąsias varžybas. Šį sezoną jo vadovaujama komanda „Elite Novizen“ turnyre žengia dvyliktoje pozicijoje.
 
Visgi, apie jaunimo trenerį daugiausiai pasako jo auklėtinių pasiekimai po darbo su šiuo strategu: nepaisant to, jog vyriausiam D. Boulangerio auklėtiniui per darbą „Lausanne“ klube yra vos 21-eri metai ir visiems su juo dirbusiems žaidėjams viskas dar prieš akis, jau dabar dešimt kanadiečio pamokas išmokusių žaidėjų gavo savo progą aukščiausioje Šveicarijos lygoje (NLA). Šeši trenerio auklėtiniai vyko į pasaulio jaunių iki 18 metų elitinį čempionatą, dar keturi važiavo į tokio pačio rango turnyrą jaunimo lygmenyje (U-20), o draugiškose rungtynėse įvairių amžių savo šalies rinktinių garbę gynė ne viena dešimtis trenerio iš Kanados auklėtinių.
 
Trenerio asistento pareigos patikėtos M. McNamarai, kuris puikiai pažįsta naująjį U-18 rinktinės strategą. 2013-2014 metais jie kartu dirbo „Lausanne“ U-17 ekipoje, tik tuomet labiau patyręs M. McNamara užėmė vyriausiojo trenerio postą, o D. Boulangeris dar tobulėjo būdamas jo asistentu.
 
Kitiems dviem asistentams šios pirmenybės suteiks skirtingą patirtį. Jei M. Kieras ne vienerius metus dirbo Lietuvos U-20 rinktinėje, o pernai buvo vyriausiasis jos treneris, tai D. Kulevičiui kaip treneriui tai bus pirmasis čempionatas su Lietuvos rinktinėmis.
 
Priminsime, kad pasaulio ledo ritulio jaunių čempionato IIA diviziono kovos bus surengtos Elektrėnuose, balandžio 7-13 dienomis. Lietuvos rinktinė dėl vietos aukštesniame divizione kausis su Rumunijos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Estijos ir Ispanijos bendraamžiais.