Titulinis » Naujienos » Paskutinė čempionato diena: lietuvių kova dėl sidabro

Paskutinė čempionato diena: lietuvių kova dėl sidabro

2014-12-13
hockey.lt informacija
 Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionate Estijoje II diviziono A grupės paskutinioji diena bus karšta.
 
Komandoms teks pratinti prie naujo ledo, mat organizatoriai pagrindinę „Tallinn“ arenos aikštę čempionatui sugebėjo užsakyti tik keturioms žaidybinėms dienoms. Šeštadienį pagrindinėje arenoje vyks koncertas, o rinktinės žais treniruočių aikštėje. Toliausiai nuo arenos rūbinė turintys lietuviai šiandien bus pamaloninti – rūbinės durys žiūri tiesiai į treniruočių aikštę.
 
Lietuvos rinktinės treneriai į turnyro lentelę vis dar nežiūri, nors gerai žino, kokios svarbios rungtynės su Lietuva bus Nyderlandams. Šioje šalyje auksine vadinta 1995 metų ledo ritulininkų karta atsidūrė ant prarajos krašto – neiškovoję nė taško rungtynėse su lietuviais, Nyderlandų karalystės atstovai čempionatą baigtų visai ne karališkai – su bilietu į žemesnę grupę.
 
Tiesa, Nyderlandams gali labai padėti rumunai. Išpešę bent tašką dvikovoje su Korėja, rumunai padovanotų sidabro medalius Lietuvai. O tada jau lietuviams būtų sunku nusiteikti kovai, kai žinai, jog sidabro medalis jau kišenėje.
 
Apie medalius galvoja ir estai, kurie nepaisant chaotiško žaidimo čempionate, lietuvių ir rumunų pergalių atveju gali tikėtis bronzos. Tam tereikia patiems nugalėti britus, kurie jau ramūs dėl aukso. Tiesa, britai turėjo nusiskundimų dėl čempionato organizavimo, tad tas nepasitenkinimas gali pakišti koją estams.
 
Yra ir dar vienas įdomus scenarijus. Nyderlandai net ir pralaimėję lietuviams, tačiau po pratęsimo gali likti grupėje, jei pralaimės estai ir rumunai. Tuomet žemyn gali kristi estai, kurių įvarčių santykis prasčiausias.
 
Žodžiu, kaip niekada įdomus čempionatas, kurio turnyrinėje lentelėje painiava iki paskutinės dienos.
 
Pasaulio U-20 ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
 
1.
D.Britanija
4
3
1
0
0
19-12
11
2.
Lietuva
4
2
1
0
1
21-15
8
3.
Korėja
4
1
1
1
1
12-15
6
4.
Estija
4
1
0
1
2
11-18
4
5.
Rumunija
4
1
0
1
2
15-18
4
6.
Nyderlandai
4
1
0
0
3
14-13
3