Titulinis » Naujienos » Paskutinė pasaulio jaunių čempionato I diviziono B grupės diena: Lietuvos rinktinės šansai

Paskutinė pasaulio jaunių čempionato I diviziono B grupės diena: Lietuvos rinktinės šansai

2015-04-17
hockey.lt informacija
Maribore (Slovėnija) vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre penktadienį staigmenų neužfiksuota - Austrija 7:1 įveikė Lietuvą, Japonija 4:1 nugalėjo Ukrainą, o Slovėnija po labai atkaklios kovos 8:7 nugalėjo Italiją.
 
Šeštadienį čempionate bus sužaisti paskutinieji susitikimai. Pirmose dienos rungtynėse svarbiausią čempionato mačą žais Lietuvos ir Ukrainos rinktinės, vėliau susitiks Italija ir nugalėtojų titulą užsitikrinusi Austrija, o paskutinėse rungtynėse varžysis Slovėnijos ir Japonijos ledo ritulininkai.
 
Lietuviai šiuo metu turi 3 taškus ir užima šeštąją vietą, tačiau tiek pat taškų turi ir Italija su Ukraina.
 
Jeigu šeštadienio rungtynėse Lietuvos rinktinė nusileidžia Ukrainai per pagrindinį rungtynių laiką, tuomet mūsiškiai grįžta į antrojo diviziono B grupę. Tačiau jeigu lietuviai per pagrindinį laiką sužaidžia lygiosiomis ir tik po pratęsimo pralaimi Ukrainos rinktinei, tada reikia tikėtis, kad Italija nusileis Austrijai ir tuomet mes užimtume penktąją vietą ir išliktume pirmame divizione.
 
Tačiau jeigu Lietuvos rinktinė per pagrindinį laiką įveikia Ukrainą, tada turime galimybę iškovoti bronzos medalius. Tam, kad tai įvyktų, reikia tikėtis Austrijos pergalės prieš Italiją ir Slovėnijos pergalės prieš Japoniją. Kitais atvejais užimtume ketvirtą arba penktą vietą ir išliktume I diviziono A grupėje.
 
Paskutinės čempionato dienos rungtynės:
 
Ukraina - Lietuva 14:00 val. 
Italija - Austrija 17:30 val.
Slovėnija - Japonija 21:00 val.
 
Turnyrinė lentelė: