Titulinis » Naujienos » Paskutinė turnyro diena: trys mačai ir finalas be šeimininkų (apžvalga)

Paskutinė turnyro diena: trys mačai ir finalas be šeimininkų (apžvalga)

2018-11-11
hockey.lt informacija
Sekmadienį Vilniaus „Pramogų“ arenoje finišuoja keturių dienų ledo ritulio mačų maratonas, o po trijų dienos mačų sužinosime „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ nugalėtojus ir tai, kokią vietą užims lietuviai. Prieš lemiamas turnyro kovas, pateikiame jums šios dienos mačų apžvalgą.
 
Mačas dėl trečiosios vietos
 
Rungtynėse dėl trečiosios vietos 12:00 val. į kovą kils Baltarusijos ir Rumunijos ledo ritulininkai. Jos abi šiame turnyre iškovojo po vieną pergalę ir savo grupėje liko antroje pozicijoje.
 
Visgi, šių komandų nuotaikos prieš lemiamą mačą gerokai skiriasi: jei baltarusiai vakar nuliūdino šeimininkus ir atsitiesė po pralaimėjimo pirmajame ture, tai rumunai iki pat mačo pabaigos kovojo dėl pirmosios vietos, bet turėjo pripažinti latvių pranašumą.
 
Kuri rinktinė bus laimingesnė po paskutinio savo mačo Vilniuje – sužinosime pirmajame sekmadienio susitikime.
 
Mačas dėl pirmosios vietos
 
Į „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ finalą dvi turnyro finalininkės pateko skirtingu scenarijumi. Latvijos klubų rinktinė laimėjo abi dvikovas ir užtikrintai žengia į finalo dieną, o japonams kelią į jį atvėrė pagalba iš Baltarusijos rinktinės. Norėdami žaisti finale Japonijos ledo ritulininkai paskutiniame ture turėjo sulaukti šios šalies ledo ritulininkų pergalės prieš šeimininkę Lietuvą, o „Pramogų“ arenoje susirinkę gerbėjai išvydo būtent tokį scenarijų, kuris leido Azijos atstovams net ir po pralaimėjimo pirmajame ture patekti į turnyro finalą.
 
Latvijos klubų rinktinė Baltijos šalių turnyruose vis dar neklumpa, tad ir prieš šį mačą jie bus favoritai iškovoti nugalėtojų taurę. Visgi, į sekmadienio akistatą japonai atvyks pailsėję ir įrodę, kad gali triumfuoti prieš stiprias komandas, tad lengva Latvijos atstovams tikrai nebus.
 
„Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ akistata dėl pirmosios vietos – 15:30 val.
 
Mačas dėl penktosios vietos
 
Paskutinėse turnyro rungtynėse susitiks dvi labiausiai šio turnyro rezultatais nusivylusios rinktinės. Estai į paskutinę akistatą keliaus po dviejų nesėkmių, o lietuviams paskutinis mačas suteiks galimybę atsitiesti po pralaimėjimo baltarusiams.
 
Šiame susitikime išvysime ir naują veidą Lietuvos rinktinės vartuose – abu mačus be keitimų sužaidęs Mantas Armalis išvyko į savo klubą, tad sekmadienio mače pirmąją progą sužibėti turnyre turės kiti du Lietuvos rinktinės vartininkai – Laurynas Lubys arba Simas Baltrūnas.
 
Turnyro uždarymo rungtynėse pralaimėti nenorės nė viena komanda, o pasaulio čempionato IB diviziono finalinio mačo pakartojime žiūrovai gali tikėtis išvysti atkaklią ir bekompromisę kovą.
 
Turnyro tvarkaraštis:
 
Savaitės diena
Data
Laikas
Grupė
Rungtynės
Sekmadienis
Lapkričio   11
12:00
 
Baltarusija – Rumunija (dėl 3 vietos)
Sekmadienis
Lapkričio   11
15:30
 
Latvija – Japonija (dėl 1 vietos)
Sekmadienis
Lapkričio   11
19:00
 
Lietuva - Estija (dėl 5 vietos)