Titulinis » Naujienos » Paskutinė varžovė: nenuspėjama Rumunijos rinktinė

Paskutinė varžovė: nenuspėjama Rumunijos rinktinė

2019-04-13
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių rinktinė šį vakarą užbaigs savo kovą pasaulio jaunių ledo ritulio čempionate. Elektrėnuose vykstančiose pirmenybėse šį vakarą 19:30 val. sužais paskutines čempionato rungtynes su Rumunija. Prieš įvykstančią akistatą siūlome atkreipti dėmesį į paskutinius varžovus.
 
Rungtynių priešistorė
 
Rumunijos jaunių rinktinė pastaraisiais metais išgyveno savo geriausius laikus. 2017 metais jie pirmą kartą istorijoje pateko į pasaulio jaunių čempionato IB divizioną, o pernai jiems teko išbandyti savo jėgas aukštesniame lygyje. Visgi, ten rumunams taškų iškovoti nepavyko, patyrus penkis pralaimėjimus.
 
Sugrįžus į žemesnį lygį rumunams pakartoti savo sėkmės nepavyko – du pralaimėjimai per pirmuosius keturis turus neleidžia jiems pakilti aukščiau trečios pozicijos, o estų pergalė eliminuotų juos iš kovos dėl medalių.
 
Varžovų rinktinės subtilybės
 
Rumunijos rinktinė šiame čempionate pasižymi kontratakomis ir gynyba akcentuotu žaidimu. Į jų vartus yra atliekama daugiausiai metimų, o jie patys rečiausiai iš visų komandų kelia pavojų varžovų vartininkams.
 
Nors tokia statistika nėra pati maloniausia, sėkmingas vartininko Ambruso Levente žaidimas bei puikus progų išnaudojimas – rumunai šiame čempionate įvarčius pelnė net 21,54% savo bandymų metu, taip aplenkdami visas komandas, tarp kurių ir pirmenybėse dominuojančią Lenkijos rinktinę.
 
Puolime efektyviausiai rungtyniauja trys šios komandos puolėjai – Norbertas Karda, Laszlo Antalis ir Remusas Gheorghe. Šie trys žaidėjai pelnė lygiai pusę visos savo komandos įvarčių, puikiai išnaudodami galimybes greitoms atakoms.
 
Šiose rungtynėse, skirtingai nuo lietuvių, rumunai vis dar turi dėl ko kovoti. Estų nesėkmės atveju jiems atsivertų galimybė iškovoti bronzą, o tam jiems reiktų įveikti Lietuvos rinktinę.
 
Šeštadienio rungtynių grafikas:
 
12:30 val. Ispanija - Lenkija
16:00 val. Korėja – Estija
19:30 val. Rumunija – Lietuva